Şoförlere eğitim semineri

İzmir’de "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan belediye otobüs şoförlerine trafik semineri verildi.ESHOT Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Şoförlere eğitim semineri

İzmir’de "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan belediye otobüs şoförlerine trafik semineri verildi.

ESHOT Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere, Doç. Dr. Mehmet Koyuncu ile Emniyet Amiri Mustafa Sarı konuşmacı olarak yer aldı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Semih Kök, ESHOT'ta şoför olarak görev yapan ve 15 yıldır hiç trafik cezası almayarak 'Yılın şoförü' seçilen Mevlüt Acar'a plaket verdi. Doç. Dr. Koyuncu, şoförlere trafikle ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Mustafa Sarı ise yaşanan kazaların görüntülerinin de içinde bulunduğu bir sunum yaptı. Alkollü araç kullanmanın etkilerine değinen Sarı, "0.50 promil alkol kaza yapma olasılığını 2 kat, 1.0 promil 10 kat ve 1.50 promil 25 kat arttırıyor. Ayrıca, hızınız saatte 90 kilometreyken, fren pedalına basıncaya kadar geçen süre 1 saniye içerisinde aracınız 25 metre yol alır, bu hayati önem taşıyan bir mesafe. Saatte 80 kilometre hızla giden bir araçtaki yolcuların olası bir kazada hayatını kaybetme riski, saatte 30 kilometre hızla giden bir araçtakilere oranla 20 kat daha fazla.” diyerek şoförlerin daha duyarlı ve dikkatli olmaları, kurallara da uymaları gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise konuşmasında, şoförlerden öğrendiklerini akıllarından çıkartmamasını ve uygulamasını istedi.

CİHAN

Yorumlar