‘Şoför Amca hızını sevgiye ayarla’

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından, hazırlanan ‘Şoför Amca Hızını Sevgiye Ayarla’ projesi hayata geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
‘Şoför Amca hızını sevgiye ayarla’

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından, hazırlanan ‘Şoför Amca Hızını Sevgiye Ayarla’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrenci servislerinde broşürler dağıtılıp, öğrenci ve şoförler bilgilendiriliyor.

    Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Okul servis araçlarında öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına ve ailelerine ulaşmasını sağlamak amacıyla 'Okul Servis Araçları Denetimi Çalışması' kapsamında okul servis araçları düzenli bir denetime tabi tutulmaktadır. Okul servis araçlarının öğrenci servisi taşımacılığına uygunluğu, trafik açısından ve öğrenci can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak gerekli donanıma sahip olup olmadığı, servis şoförlerinin araçların kullanımında yeterli bilgi ve belgesinin olup olmadığı gibi konularda düzenli denetimler yapılmaktadır.” denildi.

    Öğrencilere ve servis şoförlerine bilgilendirme yapılıp, açıklayıcı broşür dağıtıldığı belirtilen açıklamada, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından koordineli olarak uygulamaya konulan 'Şoför Amca Hızını Sevgiye Ayarla' projesi kapsamında faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Trafik görevlilerimiz tarafından uygun bir şekilde durdurulan servis araçları Trafik açısından kontrol edildikten sonra servis aracına binilerek okul servis araçlarından hizmet alan öğrencilere ve servis şoförlerine yönelik olarak trafikte ve okul servis araçlarında kendi can ve mal güvenlikleri açısından uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumları yapılmaktadır. Görevlilerimizce sunum sonrasında öğrencilerimiz ile servis şoförlerine projeyle ilgili bastırılmış olan bilgilendirme broşürleri dağıtılmaktadır.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar