Sivrisinekle mücadele başladı

Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve kara sineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sivrisinekle mücadele başladı

Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve kara sineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı. Sivrisinek ve kara sineklerde larva dönemi gelmesi nedeni ile ilaçlama çalışmalarının başlandığı Nazilli’de 22 mahalle ve 60 köyde ilaçlama yapılacak.

Nazilli Belediyesi Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile 82 mahallede tespit edilen sivrisinek üreme noktalarının ilaçlandığını ve ilaçlama yapılacak. Ocak Ayı başından buyana ilaçlamalara ara vermeden devam ediliyor. Özellikle mahalle ve sokaklardaki çöp konteynırları rutin olarak ilaçlamaları yapılıyor. Haziran ayının başında ise akşamları ilaçlamaların başlayacağı Nazilli’de önümüzdeki günlerde hayvan ahırlarının ilaçlamaları yapılacak.

Büyükşehir yasası sonrası Nazilli’nin mahallesi haline gelen 60 köyünde çalışmaların başladığını, hedeflerinin, Nazilli halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Rahat ve temiz bir kentte yaşamak için ne gerekiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için. Belediyemiz bünyesinde bulunan sağlık servisi ekiplerimiz ile sivrisineklerin larva dönemleri nedeni ile ilçemiz merkez mahallerinde ve Nazilliye bağlı köylerimizde ilaçlama çalışmalarını başlattık. Artık bu köylerimizde Nazilli’nin mahallesi haline geldi. Nazilli merkez olmak üzere 82 mahallemizde tespit edilen sivrisinek üreme odakları ilaçlamalar yapılarak yok ediliyor. İlçemizin çevresinde bulunan otlak ve mera bölgelerinde, su birikintisi olan otlak yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, sanayi çarşısı bölgesinde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde, ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalarımızı Nisan ayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde yapıyoruz. Bu dönem sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemidir. Bizler çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. İlerleyen dönemde de yine 82 mahallemizde mevcut ahırlar, mahalle araları, tüm cadde ve sokaklarımızda rutin akşam ilaçlamaları devam edecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar