Sivas’tan umreye gideceklere seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecek olan vatandaşlar için Sivas Müftülüğü'nce düzenlenen '2.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’tan umreye gideceklere seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecek olan vatandaşlar için Sivas Müftülüğü'nce düzenlenen '2. Umre Bilgilendirme Semineri' Ulu Cami’de başladı.

Öğretmen ve öğrenci turlarının da bulunduğu seminer programında İl Müftülüğü'nce kayıtları tamamlanan 320 umre adayına 'umre nedir, umrenin fazileti, hikmetleri ve tarifi, umre yolcularının manevi hazırlıkları, beşeri münasebetler ve idari konular' hakkında bilgi veriliyor. Bu kapsamda seminer programına katılan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, adaylara yönelik konuşmasında şunları söyledi:

“Kutlu iklime yolculuk yapacak müminlerin bu yolculuklarının hayatlarında bir milada dönüşmesini sağlamak, bu ziyaretlerini, her türlü çıkardan uzak, sağlık ve güvenlik şartları içinde yapmalarını temin etmek, bu ibadetin usulüne uygun bir şekilde ifa edilmesinde halkımıza yardımcı olmak bizim ilk önceliğimizdir. Sizlerin yapacağı hususlar ise her şeyden evvel kutsal topraklara gitmeden önce manevi olarak hazırlık yapmanızdır. Öncelikle Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okumanız sonrasında sahabelerin hayatlarını ve Peygamberimiz'den (sas) sonraki İslam tarihini okumanız iyi olur. Bu şekilde Mekke’yi, Medine’yi daha iyi hissetmiş olursunuz. Nerelerde ne yaşandığını, hangi olaylardan sonra nerelerde hangi ayetlerin indiğini, savaşların nasıl olduğunu, sahabelerin fedakârlıklarını vs. öğrenmeniz birer manevi hazırlıktır. Bunları buralarda kazanıp gittiğiniz takdirde, oradaki ibadet ve ziyaretlerinizden daha fazla haz alacağınıza inanıyorum.”

Hacca ve umreye gidenlerin Müslümanların temsilcisi olduğuna dikkat çeken Müftü Balkan, “Kutsal topraklarda beşeri münasebetlere, adap ve görgü kurallarına daha fazla riayet etmelisiniz. Çünkü sizler artık (duyufurrahman) Allah’ın ve Resulünün misafirlerisiniz.” diye konuştu

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşların sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların yurt içine girişini engellemek amacı ile il müftülüğü ve özel şirketler tarafından kaydı yapılan yaklaşık 500 umreci adayına aşı yapılacak.
CİHAN

Yorumlar