Sivas’ta İsrail’e Gazze protestosu

Gazze’de devam eden katliamlara bir tepki de Sivas’tan geldi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından düzenlenen protesto eyleminde İsrail kınandı, İslam dünyasının harekete geçmesi çağrısı yapıldı.Cuma namazı sonrası Kale Camii’nde...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta İsrail’e Gazze protestosu

Gazze’de devam eden katliamlara bir tepki de Sivas’tan geldi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından düzenlenen protesto eyleminde İsrail kınandı, İslam dünyasının harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Cuma namazı sonrası Kale Camii’nde Gazze’ye yapılan saldırıda vefat eden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından kalabalık yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geçti. AGD ve İHH öncülüğünde toplanan kalabalık adına konuşan İHH Temsilcisi Sabri Şanlı, Gazze’nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu belirterek, son zamanlarda Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmının kapatıldığını ve Gazze’nin iyice çıkmazın içine girdiğini söyledi. "Bütün bunların üzerine bir İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyon başlatması zaten bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayında daha da zor şartlara sevk etti." diyen Şanlı şöyle devam etti: "Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden güç alarak, Filistin’i tamamen işgal etme ve Müslümanlardan ve İslami eserlerden temizleme çalışması yapmakta, Mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, diğer yandan Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor."

HUTBEDE GAZZE İŞLENDİ

Cuma namazında okunan hutbede İslam dünyasında yaşanan çatışmalar ile İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıya değinildi. Okunan hutbede, "İslam dünyasındaki olumsuzlukların yanında son günlerde bir de İsrail’in Gazze’de, masum insanlara yönelik zalim saldırısı kalplerimizi bir kez daha yaraladı. Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Cuma namazı çıkışında da Filistinli Müslümanlar için düzenlenen kampanya çerçevesinde yardım toplandı.

RAMAZAN KONSERLERİ İPTAL

Sivas Belediyesi, Gazze’ye yapılan saldırı sonrası Filistinli Müslümanların hayatını kaybetmesi üzerine Ramazan ayı konserlerini iptal etti. Belediyeden yapılan açıklamada, "İsrail’in masum Filistin halkına uyguladığı vahşeti kınıyor, acıyı paylaşıyoruz. Bu nedenle Ramazan ayı konser programları geçici olarak iptal edilmiştir." denildi. CİHAN

Yorumlar