Sivas’ta bulunan PKK’lıların mezarları taşınıyor

Sivas’ta 1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalarda ölen PKK’lıların aileleri, 18 yıl aradan sonra mezarları taşımak için savcılığa başvurdu.1996 yılında Sivas kırsalında güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalarda ölen 32 PKK’lı,...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta bulunan PKK’lıların mezarları taşınıyor

Sivas’ta 1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalarda ölen PKK’lıların aileleri, 18 yıl aradan sonra mezarları taşımak için savcılığa başvurdu.

1996 yılında Sivas kırsalında güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalarda ölen 32 PKK’lı, kimsesizler mezarlığına gömüldü. 18 yıl aradan sonra PKK’lıların Sivas’a gömüldüğü haberi üzerine 2 PKK’lının ailesi savcılığa başvurarak çocuklarının mezarlarını memleketlerine gömmek istediklerini belirtti. Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonrası Yukarı Tekke mezarlığında bulunan mezarlar belirlendi.

Ancak mezar yerlerinin başkalarına aile mezarlığı olarak satıldığı ortaya çıktı. Akgül ve Keleş aileleri satın aldıkları bölüme 2004 yılında vefat eden Fatma Akgül ile Abdurrahman Keleş’i defnetti.

Yakın zamanda savcılık izniyle açılan mezarlıktan PKK’lıların mezarları çıkarılarak DNA testi sonrası bazıları ailelerine teslim edildi. PKK’lıların gömüldüğü alanın neden aile mezarlığı olarak başkalarına satıldığı ise anlaşılamadı. Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili konuşmaktan kaçındı.

CİHAN

Yorumlar