Sivas’a yeni meydan geliyor

Tarihi Çorapçı Hanı ile Yeni Cami arasında kalan dükkânlar yıkılıyor. İmar Revizyon Planı'nda yeşil alan olarak gösterilen alan, iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte yıkılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’a yeni meydan geliyor

Tarihi Çorapçı Hanı ile Yeni Cami arasında kalan dükkânlar yıkılıyor. İmar Revizyon Planı'nda yeşil alan olarak gösterilen alan, iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte yıkılmaya başlandı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çalışmaların ardından Çorapçı Hanı çevresini yeşil alan olarak düzenleyeceklerini söyledi.

Sivas Belediyesi mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan dükkânların yerini takas ile alarak, bölgeye bir meydan kazandırmaya karar verdi. Yıkım için kiracılarla sözleşme sürelerinin bitmesi beklendi. 2013 yılı sonunda sözleşmelerin bitmesiyle birlikte iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte harekete geçildi. Yıkım işleminin iş makinalarının yardımı ile kısa zamanda bitirilerek belediye ekiplerinin çalışmaya başlaması bekleniyor. Yıkımın ardından Çorapçı Hanı ve Yeni Cami arasındaki kötü görüntü temizlenmiş olacak. Yeşil alan olarak düzenlenecek alan yeni bir meydan kazanacak.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Belediyesi olarak Çorapçı Hanı'nın çevresinde de bir takım düzenlemeler yapılacağını kaydetti. Ürgüp, bu çerçevede vakıflara ait dükkânların takas yoluyla alındığını, hanın çevresinin açılacağını ifade etti. Tebligatların yapılmasının ardından, kiracıların sözleşmesi olması nedeniyle bitmesini beklediklerini anlatan Başkan Ürgüp, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Sivas'a Çorapçı Hanı çevresinde yeni bir meydan kazandırılacağını söyledi.
CİHAN

Yorumlar