Sivas polisinden simülasyonlu emniyet kemeri uygulaması

Sivas Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla 2. kez emniyet kemeri simülasyon aracını Sivas’a getirdi.Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öncelikle...

Google Haberlere Abone ol
Sivas polisinden simülasyonlu emniyet kemeri uygulaması

Sivas Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla 2. kez emniyet kemeri simülasyon aracını Sivas’a getirdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öncelikle İnönü Bulvarı'nda araçlar durdurularak sürücüler emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıldı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müze bahçesine getirilen özel simülasyon aracı ise vatandaşlar tarafından test edildi. Vatandaşlar, kaza anında takla atan bir araçta, emniyet kemeri takmanın önemini yakından görme fırsatı buldu. Simülasyon cihazı, bir düzenek üzerinde otomobilin 360 derece döndürülmesiyle çalışıyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ertuğrul, trafikte ölümlü ve yaralamalı kazaları azaltmada emniyet kemerinin çok büyük önemi olduğuna değinerek, emniyet kemeri kullanımının kazalarda yüzde 50 oranında ölüm oranını düşürdüğüne dikkat çekti.

Simülasyon aracını da emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla kullandıklarını anlatan Ertuğrul, “Vatandaşlara kullandırarak, bu şekilde emniyet kemerinin önemini anlatmak suretiyle bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Aracın 3 gün boyunca müze bahçesinde kalarak vatandaşları emniyet kemeri kullanımı konusunda bilinçlendirmeye çalışacağı kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar