Sivas Perakende Sebze Hali kışa yenildi

Sivas Perakende Sebze Hali, ağır kış şartları sebebiyle sessizliğe büründü. Hal, üstünün açık olması sebebiyle yağmur ve kar yağışından aşırı derecede etkilendi.

Google Haberlere Abone ol
Sivas Perakende Sebze Hali kışa yenildi

Sivas Perakende Sebze Hali, ağır kış şartları sebebiyle sessizliğe büründü. Hal, üstünün açık olması sebebiyle yağmur ve kar yağışından aşırı derecede etkilendi. Soğuğa dayanamayan esnaflar, çareyi tezgâhlarını kapatmakta buldu. Eski günlerini arar hale gelen halde sadece bir esnaf kaldı.

Kemal Duran,, havaların soğuması sebebiyle diğer esnafların tezgâh açmadığını söyledi. Her yıl soğukla uğraşmak zorunda kaldıklarını belirten Duran, kendilerinin de sebze ve meyvelerin donmaması için günde sadece iki saat tezgâh açabildiklerini ifade etti. Sebze halinin üstünün açık olması sebebiyle yağmur ve kar altında iş yapmaya çalıştıklarını, aşırı soğuklarda sebze ve meyvelerin donma tehlikesi geçirdiğini anlatarak, bir an önce üstünün kapatılmasını beklediklerini söyledi. Esnaflar tezgah kapattığı zaman halin derin bir sessizliğe büründüğünü ifade eden Kemal Duran, müşteri gelmeyince baharatçıların da iş yapamadığını, havanın durumuna göre esnafların tezgahlarını kapatmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar