Sivas olaylarının yıl dönümünde Eskişehir'de ortak açıklama yapıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için Eskişehir'de 17 sivil toplum kuruluşu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı binası önünde ortak bir açıklama yaptı. Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu...

Google Haberlere Abone ol
Sivas olaylarının yıl dönümünde Eskişehir'de ortak açıklama yapıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için Eskişehir'de 17 sivil toplum kuruluşu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı binası önünde ortak bir açıklama yaptı.

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı binası önünde toplanan 17 sivil toplum kuruluşu üyeleri, ‘Unutmadık, unutturmayacağız, unutmak ne mümkün’ yazılı dövizlerle bir süre slogan attı. Üyeler, Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına bina girişine karanfil bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, "2 Temmuz'da aydın insanlarımıza ve sanatçılarımıza yapılan saldırı ülkemizin ve insanlığın tarihine bir kara leke olarak girdi. 2 Temmuz Madımak katliamının acılarını o günden bu güne ülkemizde toplumsal vicdanı önemli yaralardan birisi. Alevi-Sünni, inanan-inanmayan farklı siyasi görüşlere sahip her vatandaşın belleğinde Sivas olayları yer almıştır." diye konuştu.

Olayların üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen adaletin yerini bulmadığını kaydeden Çetinkaya, "35 can gitti ve hali hazırda ortada bir netice yok. Yok zaman aşımıdır, yok şudur yok budur, bunlar çok yanlış şeylerdir. Asıl adalet bulmadıkça, herkes cezasını almadıkça bu kan lekesi silinmeyecek. Sivas'ı asla unutmayacağız. Onun için bunun bedeli ne olursa olsun er ya da geç bu adalet yerini buluncaya kadar biz bu mücadeleyi vereceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar