Sivas İtfaiyesi bin 104 yangına müdahale etti

Sivas'ta geçen yıl yangın sayısında yüzde 100 artış yaşandı. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2013 yılında bin 104 yangına müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Sivas İtfaiyesi bin 104 yangına müdahale etti

Sivas'ta geçen yıl yangın sayısında yüzde 100 artış yaşandı. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2013 yılında bin 104 yangına müdahale etti. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, vatandaşları daha bilinçli olmaya çağırdı. Avcı, itfaiye olarak araç ve gereç bakımından bazı büyükşehir belediyelerinden de daha iyi durumda olduklarını söyledi.

Sivas’ta, 2013 yılında en fazla ot ve saman yangını çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, itfaiyenin yangınlara ve trafik kazalarına en kısa sürede müdahale ettiğini belirterek, amaçlarının daha kısa sürede olay mahalline yetişebilmek olduğunu dile getirdi.

İtfaiye ekiplerinin, 133 personelle 7 gün 24 saat esasına göre hem eğitimlerini aldığını hem de göreve hazır bir şekilde hizmete devam ettiğini anlatan Mehmet Avcı, “Bir yangın çıktığı zaman itfaiye ne kadar etken giderse gitsin neticesinde ateş bacayı sarıyor ve ciddi zararlar veriyor. Önemli olan bu yangınların çıkmaması. Bununla ilgili yapılacak en önemli işlem de eğitimdir. İtfaiyemiz, bu kapsamda okullar başta olmak üzere resmi kurum ve iş yerlerinde eğitimlere devam etti.” şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı, itfaiye müdürlüğü olarak eğitimlere de ağırlık verdiklerini belirterek, okul, resmi kurum ve iş yerlerinde toplam 11 bin 100 kişiye yangın konusunda bilgilendirme eğitimleri verdiklerini, talep eden bütün kurumlara bu konuda eğitim vermeye hazır olduklarını iletti. Yaz mevsiminde ot ve saman yangınlarının bir önceki yıla göre bir hayli arttığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Avcı, “Önemli olan yangın çıkmaması için tedbir almak. Vatandaşları bu konuda daha bilinçli olamaya çağırıyoruz.” dedi.

"İLÇE İTFAİYELERİ GÜÇLENDİRİLMELİ"

İtfaiyenin, sadece yangınlara değil zorda kalan insan ve hayvanları da kurtarma noktasında görev yaptığına işaret eden Avcı, “Trafik kazalarında da itfaiye olarak yardımcı oluyoruz. Hem merkez hem de ilçelerde meydana gelen trafik kazaları içinde itfaiye müdürlüğümüz müdahale edebiliyor. İlçelerin yangın ve trafik kazası için belli noktalarda itfaiye ekibi bulundurmaları çok önemli. Divriği’de olan bir kaza için gerek itfaiyemiz gerekse de İl Afet Müdürlüğü gidiyor. Ancak bu çözüm olmuyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu merkeze uzak ilçelerin kazalara müdahale edecek itfaiye birimlerine ihtiyaç var.” ifadesini kullandı.

Sivas İtfaiyesi olarak bazı büyükşehir belediyelerinden de daha iyi durumda olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, “İtfaiye Müdürlüğü’nün daha da iyi olması için gayret gösteriyoruz. Belediye olarak ciddi manada hem personel hem de araç ve gereç sayısını artırdık. Hiç bir eksiğimiz yok.” açıklamasını yaptı. Avcı, itfaiye olarak 2013 yılında bin 104 yangına müdahale ettiklerini belirterek, bunlardan 94’ünün ot ve saman yangını olduğunu aktardı. 128 kurtarma olayına itfaiye olarak müdahale edildiğini dile getiren Avcı, özellikle baca yangınları için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
CİHAN

Yorumlar