Sivas İl Genel Meclisi üyeleri Yıldız Dağı’na güçlükle çıktı

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin 2014-2015 kış sezonuna yetişmesi için çalışmalar sürerken İl Genel Meclisi üyeleri tesisleri yerinde inceledi.

Google Haberlere Abone ol
Sivas İl Genel Meclisi üyeleri Yıldız Dağı’na güçlükle çıktı

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin 2014-2015 kış sezonuna yetişmesi için çalışmalar sürerken İl Genel Meclisi üyeleri tesisleri yerinde inceledi. Ancak 2 bin 500 metrelik Yıldız Dağı’nın eteklerine çıkmak kolay olmadı.

İl Genel Meclisi Üyeleri bugün yaptığı toplantının ardından inşaat çalışmaları devam eden Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi tesislerini yerinde incelemek üzere araçlarla yola çıktı. Merkeze bağlı Yakupoğlan Beldesi yakınlarında bulunan Yıldız Dağı eteklerine gelindiğinde karlı ve çamurlu yolda kaldı.

Karın erimesiyle birlikte çamur haline gelen toprak yolu geçemeyen minibüs, türlü uğraşlara rağmen bir türlü düzlüğe çıkmadı.

Araçtan inen Meclis üyeleri ve basın mensupları aracı itmeyi denedi, yine başarılı olunamayınca bu kez yol kenarındaki karlar kürekle temizlendi. Araç şoförü çıkamayınca bu kez geri giderek aşağıdan hızla çıkmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonrası araç çıkmayı bu kez başardı.

İl Genel Meclisi Üyeleri 2 bin 500 metrelik Yıldız Dağı’nın eteklerinde kurulan Kış Sporları Merkezi tesisi ile telesiyej ve teleski montaj çalışmalarını incelerken, burada yetkililer tarafından proje çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Meclis üyeleri daha sonra güneşli havayı da fırsat bilerek gezi sonrası mangal partisi yaptı. Mangalda meşhur Sivas köftesi yiyen Meclis üyeleri kış gününde yazdan kalma bir günde piknik yapmanın keyfini yaşadı. CİHAN

Yorumlar