Şivan Perver, Çiyager'e saldırıyı kınadı

PKK ve HDP aleyhinde yaptığı konuşmalardan dolayı saldırıya uğrayan Çiyager için açıklama yapan ünlü sanatçı Şivan Perver, saldırıyı kınadı

Google Haberlere Abone ol
Şivan Perver, Çiyager'e saldırıyı kınadı

Ünlü Sanatçı Şıvan Perwer, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokratik toplumlarda eleştirinin gayet normal olduğunu söyledi.

Sanatçının özgür olmasının önemine işaret eden Perwer, "Eğer sanatçı tek bir siyasi partiye veya tarafa destek verip sanatını icra ederse çok başarılı olmayacağı gibi herkes tarafından da benimsenmez" dedi.

"Çiyager" olarak tanınan şarkıcı Mehmet Karakuş'un darbedilmesini kınayan Perwer, şöyle konuştu:

"Çiyager'in eleştiri yapmasından dolayı darbedilmesini şiddetle kınıyorum. Ona yapılan saldırı benim de başıma geldi. Avrupa'da verdiğim konserler sırasında içimde her zaman bir müdahale veya saldırı korkusu vardı. Hiç bir zaman bu saldırı ve tehditlere başımı eğmedim ve mücadele ettim. Bir sanatçının başkasının tarafını tutmadığı için darp edilmesi çok ayıptır."

"HALKIN KAFASI KARIŞTIRILMIŞ"

Türkiye'de son dönemlerde meydana gelen şiddet olaylarına anlam veremediğini belirten Perwer, şunları kaydetti:

"Dışarıdan gördüğüm kadarıyla halkın kafası ciddi anlamda karıştırılmış. Türkiye Kürtleri arasında doğru dürüst bir siyaset yapılmıyor. Bir zamanlar bağımsız Kürdistan devleti diyenler bunu demokratik cumhuriyete, daha sonra özerlik, şimdi ise otonomiye çevirdi. Birçok Kürt vatandaşı evinden yurdundan oluyor, evler ve köyler yıkılıp, çocuklar ölüyor. Unutmamaları gerekir ki herkesin yaşama hakkı var."

Türkiye'nin önemli değerlere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Perwer, bir sanatçı olarak sanatı ve sesiyle savaş değil barış için mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

"HENDEK SİYASETİNİ ANLAMIYORUM"

Yıllarca dağda savaşanlar silah yoluyla bir şey elde edemediğine değinen Perwer, "Hendek kazarak bir şeyler elde edeceklerini mi sanıyorlar? Halen bunun üzerinde düşünüyorum. Hendek meselesini tam olarak anlamış değilim. Kimler, niçin bunu yapıyor akıl erdiremedim. Bu şekilde barışa ulaşılamaz" dedi.

Yorumlar