Şırnak’ta bin 18 öğrenciye tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Şırnak’ta okuyan öğrencilere de tablet dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta bin 18 öğrenciye tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Şırnak’ta okuyan öğrencilere de tablet dağıtıldı. Şırnak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapılan tablet dağıtım törenine Vali Hasan İpek, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ve kurum müdürleri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Şırnak’ta da bin 18 öğrenciye ve 197 öğretmene, bin 215 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Hasan İpek ve beraberindekiler 9.sınıflardan birine girerek öğrencilere tablet dağıtımını başlattı. Fatih Projesi'nin tanıtım sunumunun da yapıldığı programda Vali İpek, öğrencilere hayırlı olsun dileklerinde bulunarak şunları söyledi: “Devletimiz bedava kitap dağıtmaya başladı, şimdi de laptop dağıtıyor. Allah razı olsun yapanlardan. Biz eskiden kuyruklarda gezerdik, yani kitaplarımızın yarısını bulamazdık, karaborsaya düşerdi. Üst sınıflardan almaya çalışırdık. Onlar bizden çok para alırdı. Biz bu zor şartlarda okuduk ve bu yerlere geldik yönetici olduk. Sizler de okuyup yeni bir nesil yetiştireceksiniz. Sizler de bu yapılanların üzerine daha fazla katkıda bulunacaksınız. Atatürk gençlere, yeni nesil sizin eseriniz olacak demiştir. Sizlerden bu ülkeyi bugünkünden çok daha iyi yerlere getirmenizi bekliyoruz."

Öğrenciler de tablet dağıtılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve bu proje için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini iletti.
CİHAN

Yorumlar