Şırnaklı 40 öğrenci LYS öncesi İstanbul’u gezdi

Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Şırnaklı 40 öğrenci, İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Pek çoğu İstanbul’u ilk defa gören öğrenciler, İstanbul'un güzelliğinden çok etkilendiklerini ifade etti. Şırnak’ın...

Google Haberlere Abone ol
Şırnaklı 40 öğrenci LYS öncesi İstanbul’u gezdi

Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Şırnaklı 40 öğrenci, İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Pek çoğu İstanbul’u ilk defa gören öğrenciler, İstanbul'un güzelliğinden çok etkilendiklerini ifade etti.

Şırnak’ın Cizre İlçesinde eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci, LYS sınavı öncesi sınav streslerini yenmeleri ve moral motivasyon kazanmaları amacıyla İstanbul’u gezdi. Tarihi ve turistik yerleri gezen Şırnaklı öğrenciler, sabah namazını Eyüp Sultan camisinde kılıp, manevi atmosfer ortamında güzel bir haz tattı. İstanbul’un tarihi yerlerini gezen öğrenciler, Panorama 1453 Müzesi, Eyüp Sultan, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Çamlıca Tepesi gibi İstanbul'un meşhur yerlerini gezdi. İstanbul'un güzelliğinden çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, "Bu gezi bize dünyanın Şırnak'tan ibaret olmadığını anlattı. Daha çok çalışmamız, mutlaka üniversite kazanmamız gerektiğini gösterdi. Cesaret verdi. Bu imkanı bize veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dediler. Ayrıca ilk defa İstanbul'u gören öğrenciler, İstanbul Boğazı'nın güzelliğini hayatlarının sonlarına kadar unutmayacaklarını dile getirdi.

Öğrencileri geziye götüren öğretmenler, bu tür gezilerle öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmayı hedeflediklerini söyledi. LYS sınavına kısa bir süre kaldığını ifade eden öğretmenler, “Sınav öncesinde öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin moral ve motivasyondur. Gezi sonrası öğrenci ve velilerden gezi hakkında olumlu açıklamalar geldi. Biz öğretmenler olarak öğrencileri sadece derslere ve sınavlara hazırlama değil, onların diğer ihtiyaçlarına da cevap vermeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Moral ve motivasyonu iyi olmayan öğrencilerin sınavda başarı göstermesi çok zordur. Biz bunun bilincinde olduğumuz için öğrencilerimize bu bağlamda sürekli canlı tutma adına geziler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Yemekli ve çeşitli kültürel aktivitelerimiz oluyor. Yapılan geziden dolayı öğrenci ve velilerimiz bizlere çok teşekkür etti. Öğrenciler, sınav öncesinde çok stres yaptıklarını, fakat gezi dolayısı ile streslerinin daha da azaldığını bizlere ifade ettiler. Ayrıca birçok öğrenci velilerimiz de bizlere gezi için teşekkürlerini iletti. Ben buradan şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Sınav maratonu bitmiş değil, yarış devam ediyor. Öğrencilerimiz planlı, programlı ve öğretmenlerinin tavsiyelerine uyarak çalışmalarına devam etsinler. Bol bol soru çözüp, kitap okusunlar. Gezide emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve geziye katılan öğrencilerimize teşekkür eder, sınavlarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Geziye katılan öğrencilerden Ahmet Özer ise şunları söyledi: "Burada İstanbul'da kaldığımız süre içerisinde çok güzel tarihi yerlere gittik. Şırnak'ta kalan okul arkadaşlarımızda keşke buraları görebilselerdi. Gerçekten görülmeye, gelip gezmeye değecek yerler. Çok güzel bir gezi yaptık. Burada bulunan yerlerden özellikle sabah namazını kıldığımız Eyüp Sultan camisinde manevi atmosferden çok etkilendim. Ayrıca LYS sınavı öncesi de bu gezi bizim için bir moral oldu. Streslerimizi attık. İnşallah sınavda da başarılı oluruz. Bize böyle gezi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.” CİHAN

Yorumlar