Şırnak Valiliği, kar yağışının ardından durum raporu yayımladı

Şırnak Valiliği, kentte 3 günden bu yana devam eden kar yağışının ardından genel durum raporu yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Valiliği, kar yağışının ardından durum raporu yayımladı

Şırnak Valiliği, kentte 3 günden bu yana devam eden kar yağışının ardından genel durum raporu yayımladı.

Raporda, kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ekiplerce açıldığı ve yollarda mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığı kaydedildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "Şırnak’ın Cizre ilçesi ile Mardin’in Nusaybin ilçesi arasındaki tarihi İpekyolu'nda kar nedeniyle kilitlenen karayolunda yolcular 2 gün mahsur kalmışlardır. Askeri birlikler, Şırnak İl Özel İdaresi ve kaymakamlıklarca kiralanan iş makinelerinin yol açma çalışmaları neticesinde karayolu açılmıştır. Yol açma çalışmaları devam ederken karayolunda mahsur kalan vatandaşlarımıza Cizre ve İdil Kaymakamlığı ve bölgedeki askeri birlikler tarafından 3 gün boyunca 20 bin kişilik gıda ve kumanya dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca sevk edilen ambulanslarla sağlık hizmetleri verilmiştir.

İdil – Midyat karayolunda 36 saat mahsur kalan yaklaşık 50 araç İlçe Jandarma Unimak araçları ve İdil Kaymakamlığı'nca kiralanan iş makineleri tarafından kurtarılırken, yolların kapalı olmasından dolayı mahsur kalan 200 vatandaşımız Karalar beldesine ve İdil ilçe merkezine yerleştirilmişlerdir. Bölgede toplam 2-3 aracı olan Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşların yardımına askerler ve Kaymakamlıklar yetişti. Askeri birlikler tarafından İdil – Nusaybin yolunda mahsur kalan ve aralarında köy okullarında görev yapan öğretmenlerin de bulunduğu 20 araç kurtarıldı. İdil ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ulak köyünde yaşayan Necat Munğan adlı vatandaşın doğum sancıları tutunca yardıma İlçe Jandarma ekipleri yetişti. 20 kilometre uzaklıktaki köye 4 saatte varan ekipler, dönüş yolunda yine zorlu hava şartlarına rağmen İdil Devlet Hastanesi'ne hasta ve yakınlarını yetiştirdi. İlimiz Merkeze Bağlı Dağkonak köyü yakınlarında mahsur kalan 25 vatandaşımız Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin yol açma çalışmaları neticesinde kurtarılmıştır. Besta bölgesi Dereler köyü kırsalında mahsur kalan 27 vatandaşımız Özel İdare'nin çabalarıyla kurtarılmıştır.

    Uludere ilçemizde hayati tehlikesi bulunan 8 vatandaşımız Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin karayolunu trafiğe açmalarıyla ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Ayrıca İlimiz Merkezine bağlı Geçitboyu köyünde doğum sancısı tutan bir hamile kadın ambulans ve İlçe Jandarma Ekiplerinin de desteğiyle hastaneye ulaştırılmıştır. 3 günden beri devam eden yoğun kar yağışıyla kapanan Şırnak – Siirt karayolunun açılması için Özel İdareye bağlı iş makineleri aralıksız çalışmaktadır. Yine Şırnak – Cizre karayolunda trafiğin daha hızlı akması için Şırnak İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler yol açma çalışmaları devam etmektedir. Sabah başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yeniden kapanan Şırnak – Uludere yolunu Özel İdareye ve karayollarına bağlı iş makineleri trafiğe açmıştır.” denildi. CİHAN

Yorumlar