Şırnak il merkezi ve 5 ilçe belediye başkanlığını BDP kazandı

Şırnak il merkezi ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap belediye başkanlığını Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak il merkezi ve 5 ilçe belediye başkanlığını BDP kazandı

Şırnak il merkezi ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap belediye başkanlığını Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kazandı.

Türkiye geneli dün yapılan yerel seçimlerde Şırnak il merkezi ve Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap belediye başkanlığını yine BDP kazandı. BDP; Şırnak’tan Serhat Kadırhan, Cizre’den Leyla İmret, Silopi’den Emine Esmer, İdil’den Mehdi Aslan, Uludere’den Zeynep Üren ve Beytüşşebap’tan da Nurettin Ataman’ı aday göstermişti.

KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARI

Serhat Kadırhan kimdir?

1978 Şırnak doğumlu olan Serhat Kadırhan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Şırnak’ta avukatlık yapan Kadırhan, evli ve 3 çocuk babası.

Leyla İmret kimdir?

Leyla İmret, 1987’de Cizre’de doğdu. 1996 yılından itibaren ailesiyle birlikte Mersin’e göç etti. Mersin’de halası ve dayısıyla beraber Almanya'ya yerleşti. Kısa süre önce Cizre’ye gelen İmret, bekar ve lise mezunu olup, Almanca ve İngilizce bilmekte.

Emine Esmer kimdir?

Emine Esmer, 1980 yılında Cizre’de doğdu. 10 yıl cezaevinde kalan Esmer, 2004 yılında cezaevinden çıktı. Batman Selis Kadın Derneği’nde 3 yıl çalışan Emine Esmer, BDP’den Silopi belediye başkanı oldu.

Mehdi Aslan kimdir?

Mehdi Aslan, 1955’te Kızıltepe’de doğdu. 12 Eylül darbesi ile 10 yıl cezaevinde kaldı. Çıktıktan sonra Mardin’de HEP’in il başkanlığını yaptı. Daha sonra İzmir’de DTP’nin il başkanlığını yaptı. Daha sonra Ankara’da MYK üyesi olarak çalıştı. Sonra Şanlıurfa’da görev yaptı.

Zeynep Üren kimdir?

Zeynep Üren, 1977 Uludere’ye bağlı Işıkveren köyünde doğdu. Ortaöğretim mezunu olan Üren henüz bekar. Üren, bir süre BDP kadın meclis üyeliği yaptı.

Nurettin Ataman kimdir?

1957’de Beytüşşebap doğumlu olan Nurettin Ataman, emekli öğretmen olup, müteahhitlik yapıyor. Ataman, evli, 3 çocuk babası.






CİHAN

Yorumlar