Sınırdan kaçak geçişte kullanılan 11 adet sal imha edildi

Türkiye-Suriye hududunda görevli askerler, Asi Nehri üzerinden kaçak geçişlerde kullanılan 11 adet salı imha etti. Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları...

Google Haberlere Abone ol
Sınırdan kaçak geçişte kullanılan 11 adet sal imha edildi

Türkiye-Suriye hududunda görevli askerler, Asi Nehri üzerinden kaçak geçişlerde kullanılan 11 adet salı imha etti.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında dün yaşanan olayla ilgili bilgi verdi. Açıklamada, “Bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, 2000 metre plastik boru ve 11 adet sal tespit edilmiştir. Bulunan söz konusu 2000 metre plastik boru ve 11 adet sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılamaz hale getirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Yine dün Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye tarafında bulunan ve Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt taşıdığı tespit edilen bir adet 40 tonluk akaryakıt tankeri, yapılan ikazlara rağmen faaliyetine devam etmesi üzerine, kullanılamaz hale getirildi.

CİHAN

Yorumlar