Sınırda vurulan Suriyeli çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor

Suriye’nin Derbesi kentinden kaçak yolla geçerken sınırda askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı iddia edilen 14 yaşındaki Ali Özdemir'in tedavisi Kızıltepe’de özel bir hastanede devam ediyor. İki gözünü kaybettiği belirtilen...

Google Haberlere Abone ol
Sınırda vurulan Suriyeli çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor

Suriye’nin Derbesi kentinden kaçak yolla geçerken sınırda askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı iddia edilen 14 yaşındaki Ali Özdemir'in tedavisi Kızıltepe’de özel bir hastanede devam ediyor. İki gözünü kaybettiği belirtilen küçük çocuğun hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi.

5 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve dedeleri Türk vatandaşı olan Özdemir, 15 gün önce pasaport ile Şenyurt Sınır Kapısı’ndan Suriye’deki ninesini ve akrabalarını ziyarette gitti. Şenyurt Sınır Kapısı’nın Suriye’den girişlere kapalı olması nedeniyle kaçak yollara Türkiye’ye geçmek isteyen Özdemir, iddiaya göre dün gece saat 23.00 sıralarında bir grup ile sınır tellerine geldi. Burada devriye gezen askerler tarafından uyarılan grup geri kaçarken Özdemir’in düşen çantasını almak için geri geldiği, bu sırada açılan ateş ile yaralandığı öğrenildi. Yaralı Özdemir, ilk önce sınırda bulunan Suriye’nin Kamışlı kentine götürülerek tedavi edilmeye çalışıldığı ancak, durumunun kötü olması nedeniyle Mardin Valiliği aracılığıyla Nusaybin Sınır Kapısından Türkiye’ye getirildiği öğrenildi. Mardin Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan Özdemir, daha sonra Kızıltepe Özel İpekyolu Hastanesi’ne getirildi. Burada yoğun bakıma alınan Özdemir’in göz sinirlerinin koptuğu ve iki gözünü kaybettiği tespit edildi. Beyin kanaması olan Özdemir’in hayati tehlikesi devam ediyor.

Ali Özdemir’in babası Abdulgani Özdemir, "15 gün kadar önce Şenyurt geçiş noktasından dedesi ve ninesinin yaşadığı Suriye Derbesiye tarafına geçen oğlum, geri dönüşlere izin verilmediği için kaçak yollardan Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Şenyurt sınırından geçmek isterken Türk askerlerince tabanca ile başından vurulmuş.” dedi.

Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Türkiye bizi ölüme mahkum etmesin, orada kalsak ölüm var, kaçak geçmeye çalışsak ya mayınla ya da asker kurşunu ile ölüyoruz. Biz nereye gideceğiz? Kapıları açsınlar insanlar rahat gidip gelebilsin. Bu bölgenin tümünde açık kapı yok. Halep kapısı açık o da hem bizim uzağımızda hem de Arapların elinde.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar