Sınıra yürüyen vatandaşlar ile askerler arasında gerginlik yaşandı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köylüleri Irak sınır kesiminde bulunan Beyaztepe’ye yürümek isteyince gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Sınıra yürüyen vatandaşlar ile askerler arasında gerginlik yaşandı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köylüleri Irak sınır kesiminde bulunan Beyaztepe’ye yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Sınırda güvenlik yolunun yapılmasını istemeyen Roboski köylüleri, iş makinelerinin önünü kesinci askerler havaya uyarı ateşi açtı.

Son zamanlarda Şırnak ve Hakkari illerinde bulunan askeri üs bölgelerine yapılan kale kule ve üs bölgelere giden yolların yapılması için BDP/PKK çevreleri engel olmaya çalışıyor. Bugün de Şırnak’ın Uludere ilçesi Irak sınır kesiminde bulunan askeri üs bölgelerine giden yolda çalışma yapılmak istenince, bir grup Ortasu köylüsü engellemek istedi.

Türkiye ile Kuzey Irak sınırında, 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin hayatını kaybettiği yerde, güvenlik güçleri tarafından güvenlik yolu yapılmak istendi. Bu durumu gören Ortasu köylüleri, güvenlik yolunun yapılmasını engellemek için Beyaztepe’ye yürüdü. Sınıra giden köylüler iş makinelerinin önünü kesti. Köylülerin dağılması için güvenlik güçleri uzun bir süre uyarılarda bulundu. Tüm uyarılara rağmen köylüler dağılmayınca askerler havaya ateş açtı. Ateş açılmasından sonra köylüler ile askerler arasında kısa süreliğine gerginlik yaşandı.
CİHAN

Yorumlar