Sınır illerindeki cinayet zanlıları Suriye’ye kaçıyor

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı binlerce Suriyeli Türkiye’ye sığınırken sınır illerindeki cinayet zanlıları da Suriye’ye kaçıyor. Teslim olmamak için Suriye’ye kaçan cinayet zanlılarının muhaliflere katıldığı iddia edildi. Suriye...

Google Haberlere Abone ol
Sınır illerindeki cinayet zanlıları Suriye’ye kaçıyor

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı binlerce Suriyeli Türkiye’ye sığınırken sınır illerindeki cinayet zanlıları da Suriye’ye kaçıyor. Teslim olmamak için Suriye’ye kaçan cinayet zanlılarının muhaliflere katıldığı iddia edildi.

Suriye sınırında bulunan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir yıl önce kız kaçırma meselesi yüzünden 4 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi ağır yaralayan H.G.’nin de cinayet sonrası Suriye’ye kaçtığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri cinayet zanlısını yakalamak için yaklaşık 24 ayrı telefonu dinlemeye aldı. Hiçbir şekilde telefon ve teknoloji kullanmayan cinayet zanlısının izine bir türlü ulaşılamadı. Cinayet zanlısını yakalamak için güvenlik güçlerinin özel ekip kurduğu şahsın uğrayabileceği adresleri sürekli takip ettiği ancak bir sonuç alınmadığı öğrenildi. Cinayet zanlısının aradan geçen zaman içerisinde Suriye’de muhaliflerle birlikte olduğu bilgisine ulaşıldığı bildirildi. Kırıkhan’nın Gölbaşı Köyünün karşı tarafındaki Suriye sınırı içinde bulunan muhaliflerle birlikte savaştığı ileri sürülen cinayet zanlısı H.G.’nin muhaliflerle birlikte nöbet tuttuğu da iddia edildi.

Suriye sınırında bulunan Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde yaklaşık bir yıl önce abisi Cuma Ş.’yi öldüren Mehmet M.’yi kalaşnikofla tarayarak öldüren ve biri ağır 2 kişiyi de yaralayan cinayet zanlısının da Suriye’ye kaçtığı bildirildi.

Hatay, Gaziantep gibi sınırda bulunan Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve başka illerde de bazı cinayet zanlılarının Suriye’ye kaçtığı ileri sürülüyor. Cinayet zanlılarının Suriye’ye kaçma nedenleri arasında sınır güvenliğinin zayıf olması ve Suriye’deki iç karışıklığın olması gösteriliyor.

İlk kez Amerikalı Sarai Sierra'nın katil zanlısının yakalanmamak için Suriye’ye kaçtığı gündeme gelmişti. Sarai Sierra'nın katil zanlısı, Laz Ziya lakaplı Ziya T.’nin Suriye'ye kaçtığı bilgisini alan Türkiye, Özgür Suriye Ordusu mensupları marifetiyle yakalamıştı. CİHAN

Yorumlar