Singapur’dan gelip Mardin’de Suriyelilere yardım dağıttılar

Kimse Yok Mu Derneği, Singapur Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren İslami yardım kuruluşu Assembly İslamic (ASRİT) işbirliği ile iç savaş sonucu yurtlarını terk ederek Mardin’e yerleşen Suriyelilere gıda yardımı yaptı.Yurtiçi ve yurt dışında...

Google Haberlere Abone ol
Singapur’dan gelip Mardin’de Suriyelilere yardım dağıttılar

Kimse Yok Mu Derneği, Singapur Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren İslami yardım kuruluşu Assembly İslamic (ASRİT) işbirliği ile iç savaş sonucu yurtlarını terk ederek Mardin’e yerleşen Suriyelilere gıda yardımı yaptı.

Yurtiçi ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetleri ile dikkat çeken Kimse Yok Mu Derneği, ASRİT işbirliği ile Suriyelileri sevindirmeye devam etti. ASRİT, Mardin’de Kimse Yok Mu Derneği, aracılığı ile 500 aileye gıda yardımı yapıldı. Ramazan öncesi 2 bin kişiye yardım yapan Assembly İslamic (ASRİT) derneği Razaman ayında ise Mardin, Kilis, Gaziantep ve Hatay’da bin 900 Suriyeli aileye gıda yardımında bulundu.

Derneğin Mardin Şube Başkan Yardımcısı Serdar Ökmen, Kimse Yok Mu Derneği, Singapur Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren İslami yardım kuruluşu Assembly İslamic (ASRİT) işbirliği ile iç savaş sonucu yurtlarını terk ederek Mardin’e yerleşen Suriyeliler gıda yardımı yaptıklarını söyledi. Mardin’de 500 Suriyeli aileye ulaştıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Mardin Şubesi Başkan Yardımcısı Ökmen, zaman zaman yabancı yardım kuruluşları ile beraber çalışarak yoksullara ulaşmayı hedefliyoruz. İç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli yerinden yurdundan oldu. Bunların bir kısmı Mardin ve ilçelerinde yaşıyor. ASRİT iş birliği ile bu ailelere ulaşmaya çalıştık. Hayırseverler ile yardıma muhtaç insanlar arasında köprü vazifesi görüyoruz.” dedi.

Singapur’da yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirten ASRİT gönüllüsü Muhammed Nassir ise insanlığın ortak acısı olan Suriyelilere yardımda bulunmak istediklerini söyledi. Nassir, ”Singapur halkının desteği ile Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçerek beraber çalışmaya başladık. Buraya yardım amacıyla geldik. 500 aileye yardımda bulunduk. Kilis, Hatay ve Gaziantep’te bulunan Suriyelilere toplam bin 900 adet gıda yardımında bulunduk. Mardin’de Suriyeli kardeşlerimiz ile beraber iftar etik. Burada Kimse Yok Mu? Derneği'nin özverili çalışmasını gördük. Gerçekten bir yardım seferberliği başlattıklarına şahit olduk.“ şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar