Sınav sistemi değişti Sakarya'nın başarı geleneği değişmedi

Sınav sistemi değişti Sakarya'nın başarı geleneği değişmedi. Geçmiş yıllardaki bütün sınavlarda Türkiye geneli derece yapan ve il birinciliğini çıkartan Sakarya Dershanesi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında da 8...

Google Haberlere Abone ol
Sınav sistemi değişti Sakarya'nın başarı geleneği değişmedi

Sınav sistemi değişti Sakarya'nın başarı geleneği değişmedi. Geçmiş yıllardaki bütün sınavlarda Türkiye geneli derece yapan ve il birinciliğini çıkartan Sakarya Dershanesi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında da 8 öğrencisi tam puan yaparak büyük bir başarı elde etti.

28-29 Nisan tarihlerinde yapılan 2. TEOG sınavı sonuçlarına göre Sakarya Dershanesi yine büyük bir başarı elde etti. Sınavda 6 temel dersten (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil ) toplam 120 soru soruldu. Sakarya Dershanesinin 8 öğrencisi bu soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu oldu.

Böylelikle şimdiye kadar liselere yerleşmede sistemler, sınav isimleri değişse de değişmeyen tek şey Sakarya Dershanelerinin başarısı oldu. Yaklaşık 30 yıldır Samsun’da eğitime katkı sağlayan, bireysel ve kitlesel başarıda hep önde olan Sakarya Dershanesi bu yıl da 8 Türkiye 1. çıkardı.

Sakarya Dershaneleri Kale Şube Müdürü Nevzat Karakaya, 1 milyon 271 bin 273 öğrencinin katıldığı ve ilk defa bu yıl uygulanan sınav sistemine Sakarya Dershanesi olarak çok iyi hazırlandıklarını belirtti. "Öğrencilerimizin motivasyonunu hep yüksek tutmaya çalıştık, başarıda ailenin rolünün çok önemli olduğunu hesaba katarak velilerimizle sürekli iletişim halinde olduk. Yeni sisteme ve müfredata uygun Anafen Yayınları desteğini de göz önünde bulundurduğumuzda başarı kaçınılmaz oldu." diyen Karakaya, "Bu başarının yakalanmasında emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize, okul idareci-öğretmenlerimize ve gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı yapıp, bir anne-baba şefkatiyle öğrencilerimize yaklaşan Sakarya dershanesi öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz." dedi.

Tercihlerin 31 Temmuz 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Karakaya, o tarihlerde sadece Sakarya Dershanesi öğrencilerinin değil tüm 8. Sınıf öğrencilerin tercihlerinde rehberlik yapacaklarını duyurdu. Konuşmaların ardından öğrencilere başarı plaketleri verildi.

Türkiye 1. olan öğrenciler:

1. Mehmet Melik Arıcı

2. İkranur Baba

3. Edanur Sarıoğlu

4. Mehmet Akif Yılmaz

5. Ali Erdem Yılmaz

6. İlayda Çelik

7. İrem Yıldırım

8. Orhan Mert Dere CİHAN

Yorumlar