Sınav Saati Değişti Geç Kaldılar

Geç kalan öğrenciler sınava alınmadı

Google Haberlere Abone ol
Sınav Saati Değişti Geç Kaldılar

Adana'da açık öğretim lisesi sınavları bu yıl yarım saat erkene çekilerek 09.30'a alındı. Birçok öğrenci, saat değişikliği sınava giriş kartı üzerinde belirtilmesine rağmen geç kaldı ve sınava alınmadı. Öğrenciler sınavın yapıldığı okula zorla girmek isteyince, polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Kent genelindeki açık öğretim lisesi sınavları daha önceki yıllarda saat 10.00'da yapılırken, bu yıl sınav saati 09.30'a çekildi. Saat değişikliği de öğrencilere verilen sınava giriş kartı üzerinde belirtildi. Ancak bugün birçok öğrenci, açık öğretim lisesi sınavına geçen yıllardan kalan saat alışkanlığı ile 10.00'da gelince okula alınmadı. Öğrencilere yarım saat geç geldikleri için sınav haklarını kaybettikleri belirtildi. Bunun üzerine sınavın yapıldığı binaya zorla girmek isteyen bazı öğrenciler, polis tarafından zorla uzaklaştırıldı.

Sakıp Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapılan sınava giremeyen öğrencilerden Erdal Arıkan, kimsenin kendilerine sınav saatinin değiştiğini söylemediğini iddia etti. Bugüne kadar sınavların saat 09.30'da yapıldığını belirten Arıkan, "Bize sınav saatinin değiştiğini söylemediler. Bugüne kadar 10.00'da yapıldığı için sınava yine aynı saatte geldik. Ama içeri almadılar. Bir de polis bizi tartakladı" dedi.

Öğrenciler, kendi aralarında imza toplayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na itiraz edeceklerini belirterek okul önünde bir süre daha bekleyip, ardından dağıldı.

Yorumlar