'Simitler Bizden' projesiyle ellerinden alınan çocukluklarını yaşıyorlar

Konya’nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Reyhan Koleji’nin sosyal faaliyet imkanlarının daraldığı, çocukların dört duvar arasında televizyon ve bilgisayar oyunlarına mahkum edildiği soğuk kış günlerinin sımsıcak projesi 'Simitler Bizden' öğrenc.

Google Haberlere Abone ol
'Simitler Bizden' projesiyle ellerinden alınan çocukluklarını yaşıyorlar

Konya’nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Reyhan Koleji’nin sosyal faaliyet imkanlarının daraldığı, çocukların dört duvar arasında televizyon ve bilgisayar oyunlarına mahkum edildiği soğuk kış günlerinin sımsıcak projesi 'Simitler Bizden' öğrencileri mutlu etti.

    Öğretmenlerinin organizasyonluğunda pazar günleri sıcacık simitlerini alıp kahvaltı programıyla bir araya gelen öğrenciler samimi ve sıcak bir ortamda birlikte oynamanın, birlikte faaliyet yapmanın keyfini çıkardı. Yer yer kestane de pişiren öğrenciler aile büyüklerinin nasihatlerini de kulaklarına küpe yapmayı ihmal etmedi.

Proje kapsamında daha çok başarılı öğrencilerin evlerine yapılan ziyaretlerde öğrencilerin sosyalleşmesi yanında başarının sırrına dair ipuçları da elde edilmeye çalışıldı.

Konu hakkında açıklama yapan dördüncü sınıf öğretmeni Aydın Gökalp, "Çağımızın en büyük sorunlarından biri çocuklukları ellerinden alınan çocuklarımızın dramıdır. Bu büyük sorun etkisini hemen göstermediğinden yeteri kadar önemsenmiyor." dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Pedagog Emine Eraslan’ın “…Yakın bir arkadaşımın kızını getirdiler. Çocuk çok küçük bir şeyi bahane ederek okula gitmek istemiyor. Baktım çocuğun kaşları yok. Çocuk, aile baskısı yüzünden girdiği stresle kaşlarını koparıyordu. Kimisi de yalan söylemeye başlıyor. Yaşına uygun oyun oynayacağı zaman ayrılmalı çocuklara. Ben, annelere ödev veriyorum. Çocuğu sınıf arkadaşlarıyla okul zamanı dışında bir vakitte buluşturmalarını ve onlara oyun zamanı oluşturmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü artık sokakta oyun kültürü yok. Çocukların önüne elektronik oyuncağı koyup, arkadaşla birlikte oyun oynama kültürünü elinden aldık.” sözlerini projelerine ilham kaynağı olduğunu söyleyen Özel Reyhan İlkokulu Okul Başkanı Ayşe Emine Açık, bu konuda en büyük sermayelerinin fedakar bir öğretmen ve bilinçli veliler olduğunu kaydetti.

Projeye destek veren Özel Reyhan Koleji Müdürü Emir Kılıç ise "Öğrencilerimizin ders başarısı kadar, ruh sağlığı da bizim için çok önemlidir. Yavrularımızın ruh sağlığı açısından son derece önemli olan 'Simitler Bizden' projesine okul müdürü olarak ben de proje sahiplerini evimde ağırlayacağım. Ayrıca haftanın 6 günü öğrencileriyle beraber olup – geleceğin Türkiye’sini yetiştirdiğinin şuuruyla - yedinci günde de onların ruh sağlığını düşünerek fedakarlık örneği sergileyen öğretmenlerimize ve velilerimize özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar