Silopi’de yeni açılan kütüphaneye ölen öğrencinin adı verildi

Yaklaşık 1 ay önce Şırnak'ın Silopi İlçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden Koç Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sultan Dölcek’in ismi, Şırnak öğrenci temsilcisi Metin Nas’ın girişimleri sonucu okulun kütüphanesine verildi. Kütüphanenin...

Google Haberlere Abone ol
Silopi’de yeni açılan kütüphaneye ölen öğrencinin adı verildi

Yaklaşık 1 ay önce Şırnak'ın Silopi İlçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden Koç Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sultan Dölcek’in ismi, Şırnak öğrenci temsilcisi Metin Nas’ın girişimleri sonucu okulun kütüphanesine verildi.

Kütüphanenin açılışına Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan, Silopi Koç İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Kaden, Öğretmenler ve öğrenciler ile Sultan Dölcek’in ailesi ve yakınları katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan, “Yaklaşık 1 ay önce bir kız öğrencimiz kaza geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. İl öğrenci temsilcimiz kendisi ve ekibiyle birlikte bir kütüphane oluşturmaya karar verdiler. Öğrencimizin isminin bu kütüphaneye verilmesi ayrı bir anlam taşıyor. İkincisi bu kütüphanenin oluşturulması tamamıyla öğrencilerimizin işbirliğiyle kendi harçlıklarıyla kitap alıp kütüphaneye koymalarının ayrı bir önemi vardır. Bu yüzden emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere okul idaresine teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar