Silah çekerek polisi alarma geçiren pilot teslim oldu

Bakırköy’de bir alışveriş merkezinde bulunan emlak bürosuna giden THY’de görevli kaptan pilot, istihbarat örgütlerinin kendisini takip ettiğini söyleyerek silah çekti.

Google Haberlere Abone ol
Silah çekerek polisi alarma geçiren pilot teslim oldu

Bakırköy’de bir alışveriş merkezinde bulunan emlak bürosuna giden THY’de görevli kaptan pilot, istihbarat örgütlerinin kendisini takip ettiğini söyleyerek silah çekti. Emlak bürosu sahibi ve sivil polislerin yaklaşık iki saat süren ikna çabaları sonucu silahı bırakan kaptan pilot, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı.

Ataköy’de geçtiğimiz Cuma günü yaşanan olayda Türk Hava Yolları (THY)’de kaptan pilot olarak görev yapan Yavuz Ö. arkadaşı olan Tayfur Gökhan’a ait emlak bürosuna gitti. Büroda Gökhan ve oğlu ile sohbet eden kaptan pilot bir müddet sonra iddiaya göre silahını çekerek kendisini ajanların takip ettiğini söyledi. Emlak bürosunun sahibi ve alışveriş merkezinin güvenlik müdürü tarafından ikna edilemeyen pilot için olay yerine polis çağrıldı. Kendilerini müşteri gibi tanıtan sivil polisler emlak ofisinde kaptan pilot ile konuşurken özel harekat timleri de çevrede güvenlik önlemi alarak emlak bürosunun bulunduğu kat boşaltıldı. Yaklaşık iki saat süren ikna çalışmaların ardından Yavuz Ö. silahını teslim etti. Emlak bürosu sahibi Tayfur Gökhan ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saygı duyduğumuz bir kaptan pilot. Halen görevde olan bir ağabeyimiz. Öğleye doğru ofisimize geldi. Gayet normaldi. Müzikten bahsettik, sohbet ettik. Biraz gergin gibi hissettik kendisini. Daha sonra sağdan, soldan geçenlere bunlar ajan falan demeye başladı. Şaka yapıyor zannettik. Yoldan geçen insanlara başka isimlerle seslenmeye başladı, tanıyormuş gibi. Belinde silah vardı. Silahı çıkarttı. Beni takip ediyorlar dedi. Gayet soğukkanlıydı o anda. Montunu silahın üzerine örttü. Gelen bir iki müşteri tokalaşmak istedi. Onlara da yaklaşmayın siz CIA’siniz dedi. Birkaç kaptana mesaj attım. Gelsinler de silahı elinden alalım diye. Gittikçe psikolojisi bozulmaya başladı. Bana bir takım evraklar verdi. Bunları CIA, MOSSAT alacak dedi. Önce güldük. Niye gülüyorsunuz diye çıkıştı. Üstüne gitmedik. Ne derse eyvallah dedik. Güvenlik müdürümüzü çağırdık. Ona da ajan diye şüpheyle yaklaştı. Daha sonra polisi arama gereği duyduk. Sivil polis istedik. Resmi polis gelirse elinde silah var. Ters teper dedik. Tecrübeli iki sivil polis geldi. Onlar ikna etmeye çalıştılar. Bir şekilde ikna ettik. Daha sonra emniyet müdürümüz geldi. Çok tecrübeli ve olgunca davranarak sohbet eder gibi onu ikna ederek kavgasız, gürültüsüz karakola götürdü. Hastaneye yatırıldığını duyduk. Eşini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Allah şifa versin.”

THY’de kaptan pilot olarak görev yapan Yavuz Ö. emniyette ifadesi alındıktan sonra savcılık tarafından şizofreni şüphesiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. CİHAN

Yorumlar