Siirt Valisi'nden PKK'ya çağrı: Çocukları bırakın annelerin feryadını görün

Siirt Valisi Ahmet Aydın, hasta çocuklar ve 15 yaş altı çocukların bırakılması için Siirt Valisi olarak ve bir vatandaş olarak PKK’dan talebi bulunduğunu belirterek, "Çocukları bırakın, anne ve babalarına feryadını görün." dedi.Valilik...

Google Haberlere Abone ol
Siirt Valisi'nden PKK'ya çağrı: Çocukları bırakın annelerin feryadını görün

Siirt Valisi Ahmet Aydın, hasta çocuklar ve 15 yaş altı çocukların bırakılması için Siirt Valisi olarak ve bir vatandaş olarak PKK’dan talebi bulunduğunu belirterek, "Çocukları bırakın, anne ve babalarına feryadını görün." dedi.

Valilik binası önünde gazetecilere açıklama yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, küçük yaştaki çocukların kaçırılmasının ne Kuran’da ne de uluslararası hukukta yeri olduğunu ifade ederek, “Eruh’a bağlı Bilgili köyünde geçen sene dağa kaçırılan biri kız, biri erkek iki çocuğumuzu geçtiğimiz ay teslim aldık. Geçen sene zoraki örgüte katılmıştı. Çocuklar biri 11, diğeri de 12 yaşındaydı. Hepatit –C hastalığına bulaşan bu çocukları bir üst hastane olan Van’a gönderdik. Maddi ve manevi tedavilerini yapıyoruz. Aileleriyle görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah evlatlarımız sağlığa kavuşurlar. Bizim geçen senede bir çağrımız vardı; ne olur küçük yaştaki çocuklara bunlar yapılmasın. Şuanda elde ettiğimiz bilgilere göre dağda hala çocuklarımız var. Yürekleri yanan anneler feryat ediyorlar. Bu feryada herkes ses versin. Hasta çocuklar ve 15 yaş altı çocukların bırakılması için Siirt Valisi olarak bir vatandaş olarak PKK’dan şu talebim var; çocukları bırakın, anne ve babaların feryadını görün. Çözüm sürecine, barışa sürecine gerçekten inanıyorsak, çocukları niye kaçırıyorsunuz? Barış sürecinden bahsedip, çocukları götürmenin ne mantığı var? Küçük çocuklar istismar ediliyor. Bunun kitabımızda da yeri yok, uluslararası hukukta da yeri yoktur. Buna sessiz durmamamız lazım. Diyarbakır’da anneler feryat ediyor; çocuklarımızı geri verin. Buna sessiz kalmamamız lazım. Geri dönen çocuklarımızı kutluyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar