Sigarayı bırakanlara bahar şenliğinde plaket verildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi'nin "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" projesi büyük ilgi gördü. Hibe programıyla desteklenen proje kapsamında Bahar Şenliği düzenlendi, çeşitli yarışmalar yapıldı. Sigarayı bırakanlara plaket...

Google Haberlere Abone ol
Sigarayı bırakanlara bahar şenliğinde plaket verildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi'nin "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" projesi büyük ilgi gördü. Hibe programıyla desteklenen proje kapsamında Bahar Şenliği düzenlendi, çeşitli yarışmalar yapıldı. Sigarayı bırakanlara plaket verilen şenlikte, çocuklar ve diğer vatandaşlara da sigaranın zararları anlatıldı.

Atatürk Parkı'ndaki şenliğin açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Yeşilay görevlilerine teşekkür etti. Belediye olarak her zaman Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin yanında yer alacaklarını söyledi. Yeşilay Şube Başkanı Abdülkadir Çelik de kendilerini yalnız bırakmayan Karesi Belediyesi ve diğer vatandaşlara teşekkür etti. Sigaranın zararlarını anlatan Çelik, gençlerin sigaradan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmesini istedi.

Etkinlik kapsamında çocuklara balon, not defteri, anahtarlık ve çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Ayrıca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çocuklara top, tişört, şapka ve kalem hediye edildi. Park içine kurulan şişme oyun grupları, çocukların büyük ilgisini çekti. Gün boyu buralarda eğlenen çocuklara, sigaranın zararları ve korunma yolları anlatıldı. Bununla ilgili uyarıcı ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Şenlikte ayrıca sigarayı bırakan Ersin Aşkın, Güner Durmaz, Ahmet Bulut ve Yusuf Ziya Usta isimli kişilere plaket verildi. Onlar da yıllarca içtikleri sigarayı bırakmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Yeşilay Balıkesir Şubesi yetkililerine teşekkür etti. Sigarayı bir daha başlamamak üzere bıraktığını belirten Usta, "Bugünün bir dönüm noktası olmasını dilerim. Sigara içen kişilerin, en kısa zamanda bırakıp sağlıklı yaşamayı seçmelerini dilerim." dedi. CİHAN

Yorumlar