Şifa Üniversitesi'nde beyaz önlük heyecanı

Şifa Üniversitesi, yeni öğrencilerine törenle beyaz önlük giydirdi. Böylece mesleğe ilk adımlarını atan öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Şifa Üniversitesi'nde beyaz önlük heyecanı

Şifa Üniversitesi, yeni öğrencilerine törenle beyaz önlük giydirdi. Böylece mesleğe ilk adımlarını atan öğrenciler, büyük heyecan yaşadı. Sağlık mesleğine kabul edilmenin sembolü olarak görülen beyaz önlük giyme törenleri, tıp ve sağlık bilimleri öğrencileri için büyük önem taşıyor. Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen törenle Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin Hemşirelik, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik bölümlerine bu yıl başlayan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Konferans salonunda düzenlenen törene Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören, öğrencilerden oluşan müzik gruplarının verdiği minik konserle başladı. Ardından TÜBİTAK tarafından projeleri kabul gören öğrenciler Kübra Sonat, Talha Özüdoğru, Feyzi Kolan, Gizem Yılmaz, Jale Demir, Büşra Gönen, Hatice Kübra İnce, Fatma Karakoç ve Tarık Alay’a teşvik ödülleri verildi. Törende öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ateş, beyaz önlük giymeyi ustanın çırağa el vermesine benzeterek, “Öğrencilerimiz için mesleğe adım atma anlamına gelen beyaz önlük giyme töreni geleneği, aslında çok eskilere dayanıyor. Osmanlı’daki ‘el verme’ olayına da böyle bakabiliriz.” dedi. Şifa Üniversitesi henüz üç yıllık olmasına rağmen beş bölümün dördünde Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Ateş, “Şu anda 500 yataklı üniversite hastanelerimizle öğrencilerimizin pratik eğitimine destek oluyoruz. Bu yılın ekim ayı itibariyle yatak kapasitemiz 750’ye çıkacak, böylece Türkiye’nin en yüksek yatak kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Rektör Erdoğan da sağlığın önemini vurgulayarak, “İnsan sağlığının değeri parayla pulla ölçülemez, çünkü bu beden parayla pulla satın alınamıyor.” dedi. Meslek hayatından bazı hatıralar da anlatan Erdoğan, “Önlükleriniz beyaz olduğu gibi yürekleriniz de beyaz olsun. Size emek veren hocalarınızın hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki 15-20 sene içinde sizler doçent, profesör olup buralarda görev yapacaksınız.” temennisinde bulundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural ise Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ve Fizyoterapi alanında yüksek lisans programlarının başladığını duyurdu: “Ayrıca Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik doktora programlarımız kabul edildi. Fizyoterapi doktora programımızı da YÖK’e sunduk, cevap bekliyoruz. Gelecek yıl 4. sınıf öğrencilerimizin, özel öğrenci statüsünde yüksek lisans programına başlayabileceklerinin de müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca Erasmus beyannamemiz kabul edildi. Avrupa’da bazı üniversitelerle bu konuda anlaşmalarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimiz yaz stajlarını Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelerde yapabilecekler.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz da birer konuşma yaparak, öğrencilere meslek yaşamlarında başarı diledi. Daha sonra 1. sınıf öğrencilerine törenle beyaz önlükleri giydirildi. CİHAN

Yorumlar