Side Antik Kent yabani otlardan temizlendi

Antalya Manavgat Belediyesi, Side Antik Kent'te temizlik çalışması başlattı. Belediye, 20 kişilik ekiple tarihi ören yerinde 3 yıldır temizlik yapılmayan yerleri temizledi. Yabani otların temizlenmesiyle tarihi ören yerindeki Hellenistik, Roma...

Google Haberlere Abone ol
Side Antik Kent yabani otlardan temizlendi

Antalya Manavgat Belediyesi, Side Antik Kent'te temizlik çalışması başlattı. Belediye, 20 kişilik ekiple tarihi ören yerinde 3 yıldır temizlik yapılmayan yerleri temizledi. Yabani otların temizlenmesiyle tarihi ören yerindeki Hellenistik, Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi eserleri gün yüzüne çıktı.

Side Antik Kent'te tarihi surlarda 3, Roma döneminde kalma hamamlarda 2 yıldır yabani ot temizliği yapılmadığında görsel kirlilik oluştuğu ifade etti. Yabani otların temizlenmesi ile yerli ve yabancı turistlerin bölgedeki tarihi eserleri görmelerinin sağlandığını belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, temizlik çalışmasını Side Müzesi ile birlikte yaptıklarını söyledi. Antik kente temizlik çalışmasını 20 kişilik ekiple yaptıklarını hatırlatan Başkan Sözen, çalışmalar kapsamında Büyük Hamam, Liman Hamamı, Men Tapınağı, Apollon Tapınağı, Athena Tapınağı ve deniz surlarının bulunduğu antik kalıntı alanlarında yıllardır alınmayan otlar temizlenmeye başladık. Side'de yer alan ve herkesin hayranlıkla izlediği tarihi surların 3 yıldır, antik hamamların ise 2 yıldır temizlenmediği, bu yüzden yabani ot ve ağaçların tarihi alanları gizlemesi nedeniyle çalışma başlattık. Belediye ekiplerinin antik hamam ve surların temizlik çalışmalarından sonra giriş kapısı ile müze arasında kalan alanları da temizleyeceğiz." dedi.

Side'nin Türk turizmin bir markası olduğunun altını çizen Sözen, dünya turizminin gözbebeği antik kentteki tarihi eserlerin korunmasına her daim sahip çıkacaklarını kaydetti. Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Side'nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Side Antik Kent'te tarihi ve doğal güzelliklerimiz iç içedir. Tarihi şehre kimliğini kazandıran tarihi mekanlarımızın yıllardır yabani ot ve ağaçlardan temizlenmediği şikayetlerini aldık. Bu yüzden ekiplerimizi acilen bölgeye yönlendirdik. Otların temizlenmesiyle tarihi eserlerimizin daha fazla ortaya çıkması hepimizi sevindirdi. Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz." CİHAN

Yorumlar