Şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verecek. Bakanlık; aralarında Ağrı, Diyarbakır, Bursa ve Gaziantep’in de bulunduğu 35 ilde meslek edindirme kursu açacak.

Google Haberlere Abone ol
Şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verecek. Bakanlık; aralarında Ağrı, Diyarbakır, Bursa ve Gaziantep’in de bulunduğu 35 ilde meslek edindirme kursu açacak. Bu kurslardan istihdama yönelik bir mesleği olmayan genç işsizler, mesleğini değiştirmek isteyenler, engelliler, güvenlik sebebiyle göç edenler ve şiddet gördüğü için evini terk eden kadınlar da bu kurslardan yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, ‘Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi (MEBGEP) ile mesleksizlere, özel politika gerektiren kişilere meslek kazandıracak. Projeyle, şiddet gören kadınlardan göç kurbanlarına, engellilerden eski hükümlülere kadar dezavantajlı gruplara iş bulma olanağı sağlanacak.

Projenin açılış toplantısı, yarın Başkent Öğretmenevi’nde yapılacak. Toplantıda, bakanlık Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz projeyle ilgili bilgi verecek. Proje için aralarında Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Çankırı, Aydın, Bursa, Balıkesir ve Gaziantep'in de bulunduğu 35 il projenin yürütüleceği pilot iller olarak seçildi. Bu kentlerde özel politika gerektiren ve dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan bireyler ve ihtiyaçları saptandı. Hedef kitle ‘engelliler’ ve ‘diğer dezavantaj grupları’ olmak üzere iki grupta toplandı. Engelliler grubunda ortopedik, zihinsel, görme ve işitme engelliler yer alırken, diğer dezavantajlılar grubun hükümlüler-eski hükümlüler, güvenlik sebebiyle göç edenler, muhtaç durumdaki dul-yetimler ve şiddet gördüğü için evinden ayrılmış kadınlardan oluştu. Grupların ilgi ve eğilimleri ile sektörün acil ihtiyaçları dikkate alındı. Bu veriler doğrultusunda açılacak meslek edindirme kursları tespit edildi.

KAYITLAR İNTERNETTEN VE HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDEN YAPILABİLECEK

35 ilde açılacak ücretsiz kurslara, herhangi bir nedenle örgün ya da yaygın eğitim dışında kalmış, eğitime erişim fırsatı bulamamış ya da ortaöğretim kurumlarından mezun olan ancak bir mesleği bulunmayan 15 yaş üzeri gençler, denetimli serbestlikten yararlananlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında kalan 15 yaş üzeri gençler, engeli dolayısıyla eğitime erişemeyenler, herhangi bir nedenle özgürlüğünden yoksun 15 yaş üzeri gençler, yetişkin kadın ve erkekler, mesleki beceri kazanmak isteyen ev hanımları, dul ve yetimler, göç etmiş kişiler katılabilecek.

Kurslara katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ‘yeterlilik belgesi’ verilecek. Bu belgeyle kişilerin iş bulma imkanı artacak. 'Meslek Edin, Gelecek Senin' sloganıyla yola çıkılan projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye mesgep.meb.gov.tr adresinden, 444 4 632 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Kurslara katılmak isteyenler internet üzerinden form doldurabilecekleri gibi halk eğitim merkezlerine kayıt yaptırılabilecek.


CİHAN

Yorumlar