SGK Müdürü Yılmaz: Şahıs ödemeleri cep telefonlarına kısa mesajla bildirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, şahıs ödemeleri olarak bilinen geçici iş göremezlik paraları, evlenme yardımları, emzirme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile benzeri ödemelerin vatandaşların cep telefonlar.

Google Haberlere Abone ol
SGK Müdürü Yılmaz: Şahıs ödemeleri cep telefonlarına kısa mesajla bildirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, şahıs ödemeleri olarak bilinen geçici iş göremezlik paraları, evlenme yardımları, emzirme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile benzeri ödemelerin vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla bildirileceğini söyledi.

SGK Müdürü Yılmaz, yaptığı açıklamada, şahıs ödemelerinde vatandaşlara verilen hizmet sonuçlarının bildirimini kolay ve çabuklaştırmak amacıyla ödeme talimatı verilen kişilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilmeye başlandığını kaydetti. Yılmaz, "Bu uygulamadan yararlanacak vatandaşlarımız cep telefonu numaralarını kuruma belge teslimi esnasında mutlaka yazılı olarak beyan etmeleri gerekir. Bu suretle bankaya ödeme talimatı verildiği anda, otomatik olarak kurum sisteminde kayıtlı cep telefonlarına ödeme bilgisi gönderilecektir." dedi.

Emekli ikramiyeleri ve kıst emekli aylıkları hariç olmak üzere, şahıslara havale suretiyle yapılacak ödemelerin T.C Ziraat Bankası şubelerinden her ayın 8’i ile 14’ü arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Yılmaz, “Bu kapsamdaki ödemelerden, T.C Ziraat Bankası cari hesabı olmayanların ödemeleri ayın 14’ü gün sonu itibariyle bankadan geri çekilecek ve bir sonraki ödeme döneminde tekrar bankaya gönderilecektir. Geçerli bir cari hesabı olanlara ödemeleri banka tarafından otomatik olarak bu hesaplara aktarılacaktır." diye konuştu.

Şahıs ödemeleri konusuna da değinen Yılmaz, şunları söyledi: "Yetkili mercilerce düzenlenmiş bir rapora dayanılarak periyodik olarak kullanılan tıbbi malzemeler için yapılacak ödemelerde, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu, raporun tarihi ve geçerlilik süresi belirtilerek düzenlenecek bir vekaletname, bir kereye mahsus kullanılan tıbbi malzemeler (kan ürünü, protez, işitme cihazı gibi) için yapılacak ödemelerde faturayı düzenleyenin vergi numarası veya T.C kimlik numarası, fatura tarihi ve fatura numarası bilgilerinin yer verildiği bir vekaletname ibraz edilmesi halinde ödemeler, vekillerin bildirecekleri banka hesabına gönderilecek."


CİHAN

Yorumlar