SGK, gözlük camı ve çerçeve ödemesine devam edecek

Yeni yıl ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) gözlük camı ve çerçevesi için sigortalılara yaptığı yardımı kaldıracağı şeklindeki söylentinin asılsız olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
SGK, gözlük camı ve çerçeve ödemesine devam edecek

Yeni yıl ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) gözlük camı ve çerçevesi için sigortalılara yaptığı yardımı kaldıracağı şeklindeki söylentinin asılsız olduğu belirtildi. Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, kaynağı belli olmayan, sadece bazı kişi veya kişilerin yorumu ile çıkarılan söylentilere itibar edilmemesini istedi.

Taylan Küçüker, bazı sermaye çevrelerince tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilişkilendirilerek gözlük ödemelerinin yeni yılda kaldırılacağı yönünde çıkarılan dedikodular üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını kaydetti. Gözlüğün, hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satılabilen, görmeyi sağlayan tıbbi bir cihaz olduğunu belirten Küçüker, "Devletin yaptığı yardım bir anlamda koruyucu sağlık hizmetidir. Bu sayede körlüğe neden olacak hastalıkların erken teşhisine imkan verir. Vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın bu tür dedikodulara itibar etmemelerini doğru bilgiyi meslek kuruluşlarından elde edebileceklerini hatırlatırız." dedi.

Taylan Küçüker, gözlük ödemelerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığını, SGK’nın gözlük yardımı yapmaya yeni yılda da devam edeceğini söyledi. Küçüker, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapılan bir toplantıda, meslektaşları tarafından yanlış yorumlamaya sebep olan gözlük ödemesinin sorulduğunu, ilgililer tarafından gözlük cam ve çerçeve hakkında kurumun tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alınmasının söz konusu olmadığı ve kurum sigortalılarına yapılan gözlük yardımının kaldırılması ile ilgili bir çalışmanın olmadığının ifade edildiğini aktardı.

“ASILSIZ SÖYLENTİLER MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞINI ZEDELİYOR”

Diğer meslek gruplarında olduğu gibi gözlükçü ve optisyenlerin düşünmekte olduğu ama bir türlü yüksek sesle söylemedikleri düşüncelerin bu gibi söylentiler, asılsız haberler çıkartmak suretiyle hayata geçirmek arzusu içinde olabileceğini savunan Küçüker, şöyle devam etti: “Bu tür haber ve duyumlar mesleğimiz ve meslektaşlarımız arasında huzursuzluk yaratarak mesleki saygınlığı ve itibarı zedelemektir. Siz değerli meslektaşlarımızın kaynağı belli olmayan, sadece bazı kişi veya kişilerin yorumu ile çıkarılan söylentilere itibar etmemeleri gerekmektedir. Derneklerimiz, federasyonlarımız ile Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu olarak mesleğimiz ve meslektaşlarımızı ilgilendiren her konu hakkında tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla devamlı görüşmekteyiz. Önümüzdeki günlerde mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan çalışmaların ve alınan neticelerin bilgisi verilecektir.”


CİHAN

Yorumlar