Seyitömer işçilerine CHP'den destek

Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde işten çıkartılan işçilere destek vermek için oturma eyleminde bulunan işçilere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Şeref Han ve parti yöneticileri de katıldı. Ekmek davasının siyasetle bir...

Google Haberlere Abone ol
Seyitömer işçilerine CHP'den destek

Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde işten çıkartılan işçilere destek vermek için oturma eyleminde bulunan işçilere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Şeref Han ve parti yöneticileri de katıldı.

Ekmek davasının siyasetle bir ilgisi olmadığını belirterek işçilerin yanında yer aldığını söyleyen CHP İl Başkanı Şeref Han, ''Bu işin partisi yok, bu işin insanlıkla alakası var, siyasetle alakası yok ekmekle alakası var. Benim partimden Milletvekili arkadaşlarımı arayacağım, Genel Başkan Yardımcımı arayacağım. Kim geliyorsa, yani namuslu insanların kazanılması gerektiğini düşünen kim varsa gelip yanımızda yer alsın.'' dedi.

Geçtiğimiz aylarda aynı işletmede işçi çıkarmaların ardından olaylarda işçilerin yağmacı ve servet düşmanı olarak lanse edildiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Şeref Han, şöyle konuştu: ''Bu arkadaşları daha önce de görmüştünüz eylem yaparken seslerini duyurmaya çalışırken. Bu arkadaşlar servet düşmanı insanlar olarak lanse edildi. Bu arkadaşlarımız servet düşmanı değil, yağma yapmak değil, kimsenin malında mülkünde gözü olan arkadaşlar değil. Özelleştirme furyasından sonra maalesef aynı ekmeği paylaştığı arkadaşlarının bir kısmının işlerinden edildiklerini gözlemlediler. Bugün yine 20 arkadaşlarının işten çıkartıldığını öğrenince sessiz sedasız artık bir daha yağmacı lanse edilmemek için gelip işletmelerinin önüne oturdular. Biz de CHP olarak emekçi arkadaşlarımızın yanında yer aldık. Sesimizi onların sesine katmaya çalışıyoruz.''

İŞÇİ AHMET ERGEN: TALEBİMİZ ARKADAŞLARIMIZIN KOŞULSUZ İŞE ALINMASI

Çelikler Seyitömer Linyit İşletmelerinde çalışan Ahmet Ergen (36) özelleştirmelerin ardından işletmenin Çelikler Holding tarafından alındığını belirterek, ''SLİ’nin özelleştirme sonrası Çelikler tarafından alınmıştır. İşçi çıkartılmayacağı ve işçilerin özlük hakları korunarak kimsenin mağdur edilmeyeceği Sözü devlet ve Çelikler tarafından verildi. Buna rağmen 80 kişi çeşitli iftiralar atılarak işten çıkarıldı. Diğer 130 kişi de sebep gösterilmeden işten çıkartıldı. Çıkarılan işçilerin yerine il dışından personel getirdiler. Tepki olarak yapılan eylemlerde provokasyon yapılarak 3 arkadaşımız ceza evine atıldı, 20 kişi işten çıkartıldı. Tarafımıza işten çıkartılmayacağımıza dair söz verilirken dün tekrar 18 arkadaşımız işten çıkartılmıştır. Yapılan iş esnasında kül barajları kapatılmayarak termik santralin filtreleri çalıştırılmayarak çevreye büyük tahribat yapılmaktadır. Bizler bu durumu protesto ediyoruz. Talebimizi işten çıkartılan arkadaşlarımızın koşulsuz işe geri alınması, açılan davaların geri çekilmesi, verilen sözlerin tutulması, özlük haklarımızın verilmesi ve çevreye verilen zararın telafi edilmesidir. Eylemimize devam edeceğiz. Bölünmeden hep birlikte devam edeceğiz. Bizim davamız ekmek davası.'' dedi.

CİHAN

Yorumlar