Sessizler Dünyasındaki Çifte Cinayete 3 Tutuklama

Manisa'da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan Emine Girginer ve Arif Altay'ı öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan Selda K. ile çocukları S.K. ve S.B. K., tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sessizler Dünyasındaki Çifte Cinayete 3 Tutuklama

Manisa'da kendileri bunun şeklinde sağır ve lal bulunan 21 yaşındaki Emine Girginer ve 44 yaşındaki Arif Altay'ı öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına tahsil edilen 43 yaşındaki Selda K. ile çocukları 25 yaşındaki Saadet K. ve 21 yaşındaki Selim Burak K., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay karıştığı ileri sürülen bir şahıs konusu için ise yakalama kararı çıkartıldı.

GENÇ KIZIN AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Geçen 22 Şubat'ta, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Suyolu Mezarlığı Mevkisi'nde bir zeytinlikteki barakada, yakılmış bir bayan cesedi bulundu. Çalışmalar sırasında, Seferihisar'daki ailesinin yitik başvurusunda yer aldığı sağır ve lal Emine Girginer'in İzmir'e gittiğini söylemesine karşın Akhisar Otogarı'na indiği görüntülere ulaşıldı. Girginer'in burada gene sağır ve lal Saadet K. yönünden karşılandığı ve çarşıda müşterek yürüdükleri görüntülerden saptama edildi.

ANNE VE KIZ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üstüne geçen perşembe günü Saadet K.'nın evine operasyon düzenlendi. Üçü de sağır ve lal Saadet K., anası Selda K. ve aile dostları D.D. gözaltına alındı. D.D. daha sonra hür bırakıldı. Katil zanlısı kadının oğlu Selim Burak K. da aranmaya başlandı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İşaret dili çevirmeni vasıtası ile ifadesi tahsil edilen şüphelilerden Saadet K. suçu itiraf etti. İfadesinde, İzmir İşitme Engilliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine 'o......sunuz' diyerek küfür ettiğini ileri devam eden Saadet K., çıkan kavgada genç kızı elleriyle boğarak öldürdüklerini söyledi.

ANNESİYLE BİRLİKTE BENZİN DÖKEREK YAKTIĞINI ANLATTI

Saadet K.'nin gene sorgusunda, annesiyle müşterek cesedi elektrikli bisikletle taşıyıp, evlerine takribî bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaktıklarını anlatım ettiği söylendi.

BİR YIL ÖNCE DE KAYIP ARİF ALTAY'I YAKARAK ÖLDÜRDÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Anne ve kızın oturduğu mahallede yaşayan ve 2013 yılının Aralık ayında ortadan kaybolan gene sağır ve lal Arif Altay'ın da cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendinen polis, bu yönde de tahkikat yaptı. Bu konuyla ilgili sorular üzerine, Arif Altay'ın hem anne hem de kızı ile sevgi birlikteliği yer aldığı ortaya çıktı. Çıkan bir tyükselişmada Arif Altay'ın, Selda K.'nın oğlu Selim Burak K. yönünden boğularak öldürüldüğü ve cesedini de tıpkı alanda yakılıp gömüldüğü belirlendi. Bunun üstüne yapılan aramasında ikinci cesede de ulaşıldı. Kazı esnasında bulunan çene kemiği ve dişler de ilk cinayette yer aldığı bunun şeklinde DNA için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HEM ABLASI HEM ANNESİ İLE GÖNÜL İLİŞKİSİ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Denizli'de gözaltına tahsil edilen Selim Burak K.'nın, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işaret dili tercümanıyla tahsil edilen ifadesinde Altay'ı hem anası hem ablası ile sevgi birlikteliği yer aldığı için öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Saadet K. ve Selim Burak K.'ya dün hadise yerinde tatbikat yaptırıldı. İki kardeş daha sonra anneleri Selda K. ile adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar devam eden ifadelerin peşinden anne Selda K. ve kızı Saadet K., Emine Girginer ve Arif Altay'ın öldürülmesinden, oğlu Selim Burak K. ise sırf Altay cinayetinden tutuklandı. Olayla ilgili, adı açıklanmayan bir insanın ise arandığı bildirildi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili bugün yazılı bir izahat yaptı. Açıklamada, yanmış bayan cesedinin bulunmasının peşinden başlatılan tahkikat kapsamında üç savcının görevlendirildiği söylendi. Cesedi yakılan kadının Emine Girginer olduğununun anlaşıldığı, yitik bulunan Arif Altay'ın da tıpkı bireyler yönünden öldürüldüğünün ortaya çıktığı vurgulanan izahatda, her iki cesetle ilgili DNA incelemesinin ise henüz sonuçlanmadığı söylendi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar