Servergazili öğrenciler akıllarından geçirdiklerini hayata geçirdi

Denizli Özel Servergazi Koleji’nde, “Aklından Geçen Hayata Geçsin” isimli proje yarışması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Servergazili öğrenciler akıllarından geçirdiklerini hayata geçirdi

Denizli Özel Servergazi Koleji’nde, “Aklından Geçen Hayata Geçsin” isimli proje yarışması yapıldı. Fen ve Teknoloji dersi zümresinin düzenlediği yarışmaya 150 proje başvurdu. Üç ay süren hazırlık aşamasından sonra değerlendirilen projelerden 69’u finale kaldı. Projeleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde görev yapan akademisyenlerden oluşan bir jüri değerlendirdi.

Dereceye giren öğrencilere, törenle ödülleri verildi. Törende konuşan Okul Müdür Yardımcısı Fatih Yıldırım, geleceği ellerinde tutanların gençler olduğunu belirterek, “Sizler yarınlara yön veren aydınlık yüzlersiniz. Sizler dünyadaki değişimin gerisinde kalmamayı, gelişmiş ülkeler arasında yer almayı hedefleyen Türkiye’nin mutlu ve müreffeh yarınlarına doğru yolculuğunda bayrağı devralacaksınız. Türkiye’yi bize bırakılandan daha ileri, güven verici, aydınlık bir geleceğe taşımak için daha çok çalışmanız gerekiyor. Biz de her zaman sizlere bu yönde destek verip çalışmalarınızı ödüllendireceğiz.” dedi. Okul Müdürü Uysal Cesur da çocukların araştırmacı olarak yetişmesinin kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, “Okulumuzda öğrenci merkezli ve proje tabanlı eğitim yürütülmektedir. Bundan dolayıdır ki okullarımızda, Denizlimiz'de bir ilk olarak Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi (ZEP) sınıflarımız ve proje yarışmaları yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yarışmada “Elimle Görüyorum” projesiyle Sude Okka birinci, “Doğanın Gücü” projesiyle Berke Bilgiç ikinci, “Mıknatıs” projesiyle Aslı Bulut üçüncü oldu. CİHAN

Yorumlar