Servergazi Günay Fen Lisesi münazara şampiyonu oldu

Denizli 3. Liselerarası Münazara Şampiyonası, üç günlük müsabakaların ardından sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Servergazi Günay Fen Lisesi münazara şampiyonu oldu

Denizli 3. Liselerarası Münazara Şampiyonası, üç günlük müsabakaların ardından sona erdi. Denizli Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle düzenlenen ve Denizli Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla yapılan şampiyonaya 20 lise katıldı. Liselerde araştırma ve sorgulama yetisini sağlayarak eğitim seviyesini yükseltmek, teoriği ve hitap gücünü geliştirirken çözümler üretmek amacıyla düzenlenen şampiyonada, birbirinden ilginç fikirler tartışıldı.

PAÜ’de yapılan grup münazaralarının ardından final, Çatalçeşme’deki Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Finalde karşılaşan Özel Servergazi Fen Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Servergazi Günay Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, keyifli bir münazara sergiledi. Münazara sonunda Servergazi Günay Fen Lisesi, Denizli şampiyonu olarak kupayı kazandı. Öğrencilere ödüllerini, Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Yarışmanın jüri başkanı Gediz Üniversitesi'nden Süleyman Girgin, “Öğrenciler, üniversite standardında bir maç ortaya koydular.” dedi. Yarışma sonunda şampiyon olan takımın öğrencilerine, birer dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Şampiyon öğrencilerden Eslem Bilgin, birincilikten öte münazaranın kendilerine çok şey kattığını söyledi. Bilgin, “Bir konuda çok boyutlu düşünmeyi öğrendim. Özel Servergazi Günay Fen Lisesi bu yıl açıldı. Okulumuzun ilk öğrencileri olarak ilk yılımızda şampiyonluk kupasını aldığımız için çok mutluyum. Okulumuza ve bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl birincisi öğrenciler, okullarında büyük bir coşkuyla karşılandı. Servergazi Günay Fen Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan, “Yarışmaya katılan öğrencilerin, fikirlerini hoşgörü içersinde ve toplum huzurunda güzelce savunmaları oldukça önemli. Özel Servergazi Günay Fen Lisesi’nin ilk yılında bu başarısı mutluluk vericidir. Öğrencilerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise bu turnuvaya katılan 20 liseden dördünün, finaldeki dört okuldan ikisinin Servergazi Eğitim Kurumları'ndan olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Yalçın, “Bu yarışma, bu tür çalışmalara ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Şampiyonun Servergazi Günay Fen Lisesi olmasından çok mutlu oldum. Öğrencilerimi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar