Sertel: Metin Göktepe cinayeti Türkiye için kara bir leke

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gözaltındayken öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ölümünün 18.

Google Haberlere Abone ol
Sertel: Metin Göktepe cinayeti Türkiye için kara bir leke

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gözaltındayken öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ölümünün 18. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Göktepe cinayetinin, Türkiye için hâlâ kara bir leke olarak durduğunu ifade eden Sertel, mesajında şunları kaydetti: “Özellikle 1990’lı yıllarda çok sayıda gazeteci ve aydın katledildi. Bu cinayetlerin bir kısmı, aradan çok uzun yıllar geçmesine rağmen aydınlatılamadı, bazı davalardan ise göstermelik cezalar çıktı. Katiller ortaya çıkarılmadıkça, faili meçhul cinayetler aydınlatılmadıkça o ülkede demokrasiden söz etmek mümkün olabilir mi? Uludere’de öldürülen 34 genç insan için takipsizlik kararının verildiği bir ülkede, haktan hukuktan söz etmek inandırıcı olabilir mi? Gazetecilerin, aydınların, bilim insanlarının kanında elleri olanlar, ellerini ne kadar yıkarsa yıkasın, ovuşturursa ovuştursun vicdanları kanın kokusundan kurtulabilir mi? Bundan böyle bu ülkede cinayetlerin önüne geçilmek isteniyorsa katillerin gerekli cezaya çarptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde cinayetler sürer gider, siz de hukuktan, adaletten söz eder durursunuz. Basın şehidimiz Metin Göktepe’yi, öldürülüşünün 18. yılında özlemle anıyoruz.” CİHAN

Yorumlar