Şereflikoçhisar’da Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Şereflikoçhisar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Engelliler Günü programı tam bir şölen havasında geçti.

Google Haberlere Abone ol
Şereflikoçhisar’da Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Şereflikoçhisar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Engelliler Günü programı tam bir şölen havasında geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi, Şereflikoçhisar Kartanesi Özel Eğitim Okulu, SHÇK Rehabilitasyon Merkezi ve Şereflikoçhisar Özel Eğitim Uygulama Okulu destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan programın açılış konuşmasını Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi yaptı. Başkan Altuğ, “Tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de birçok engelli kardeşimiz var. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır, yarın ne olacağımızı ancak Allah bilir ve bunu hiç aklımızdan çıkarmayarak engelli kardeşlerimize devamlı öncelik vermemiz gerektiğine inanıyorum. İlçemizde faaliyet gösteren Kartanesi Özel Eğitim Okulu, SHÇK Rehabilitasyon Merkezi ve Şereflikoçhisar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun katılımı ile güzel bir program yapacağız. Devletimiz ve hükümetimiz 18 yaş altına üç ayda bir 800 lira engelli kardeşlerimize maaş bağlamakta ve doktor raporu ile aylık yaklaşık 800 lira civarında bakım parası ödemektedir. Hükümetimizin ve Başbakanımızın göstermiş olduğu büyük önem ile engelli kardeşlerimiz hastanelerde sıra beklememekteler, iğne ilaç ve bez parası ödememektedirler. Kurul raporu olan kardeşlerimize sosyal güvenlik kurumu tarafından ücretsiz akülü arabalar verilmektedir. Eskiden sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanırken bugün sosyal güvencesi olsun olması her engelli kardeşimiz bu hizmetlerden kolayca faydalanmaktadır.” dedi.

Program, engelli öğrencilerin çeşitli sahne gösterileri ile devam etti. Ardından Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ tarafından engelli öğrencilere çeşitli hediye takdimi yapıldı. Programa Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Hüseyin Atik, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, AK Parti İlçe Başkanı Memiş Çelik, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar