Serbest kalan polis: 18 yıldır İsrail’e değil, vatanıma hizmet ettim

Sahur vakti gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Emniyet Müdürü Ahmet Öztürk, “Kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla İsrail casusluğu ve ajanlığıyla itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus. 18 yıldır İsrail’e...

Google Haberlere Abone ol
Serbest kalan polis: 18 yıldır İsrail’e değil, vatanıma hizmet ettim

Sahur vakti gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Emniyet Müdürü Ahmet Öztürk, “Kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla İsrail casusluğu ve ajanlığıyla itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus. 18 yıldır İsrail’e değil, vatanıma hizmet ettim. Beni en çok rahatsız eden şey bu oldu.” dedi.

'Paralel yapı' iddiaları ile ilgili polislerin mahkemedeki işlemleri sürerken, serbest bırakılan 4 polis adliyeden ayrıldı. Adliyeden ayrılan polislerden emniyet müdürü Ahmet Öztürk, tek istedikleri şeyin adil yargılamanın sağlıklı bir şekilde işlemesi olduğunu söyledi. Kendilerini en kötü senaryoya hazırladıklarını dile getiren Öztürk, “İddiaları göremedik. Ancak kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla İsrail casusluğu ve ajanlığıyla itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus oldu. Diğer arkadaşları da rencide eden husus bu oldu. 18 yıldır İsrail’e değil, vatanıma hizmet ettim. Beni en çok rahatsız eden şey bu oldu. İnşallah arkadaşlarımızı da aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

‘VATANIMIZI BÖLDÜRMEYECEĞİZ’

Bu vakte kadar vatan ve millet için ter döktüklerini kaydeden serbest bırakılan başka bir polis ise, “Evimize gitmedik. Çoluk çocuğumuz bizi göremiyor diye ağlıyorlardı. Bu vakte kadar en ufak hukuksuzluk yapmadık. İtham edilen her şeyi reddediyoruz. Biz de arkadaşlarımızla beraber olmak isterdik. Çünkü onlar da suçsuz. Bu zamana kadar vatanımıza hizmet ettik, bundan sonra da hizmet edeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kimseden korkmadıklarını belirten Ali Fuat Yılmazer’in kızı Fatma Yılmazer ise şöyle konuştu: “Beklediğimiz bir sonuç oldu. Ben ve bütün ülke babamızı biliyor. Babam ve bütün amcalarım (Gözaltındaki polisler) adalete ulaşacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar