Serbest bırakılan şoförlerin ailelerinin heyecanlı bekleyişi sürüyor

Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan Türk şoförlerinin ailelerinin endişeli bekleyişi heyecana dönüştü. Serbest bırakılan çoğu şoförün aileleri Şırnak'ın Silopi ilçesinde oturuyor. Şoförlerin...

Google Haberlere Abone ol
Serbest bırakılan şoförlerin ailelerinin heyecanlı bekleyişi sürüyor

Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan Türk şoförlerinin ailelerinin endişeli bekleyişi heyecana dönüştü.

Serbest bırakılan çoğu şoförün aileleri Şırnak'ın Silopi ilçesinde oturuyor. Şoförlerin aileleri dört gözle çocukların gelmelerini bekliyor. Kaçırılan şoförlerden 4'ünün ailesinin oturduğu Doruklu köyünde de heyecan dorukta. Kimi aileler Habur Sınır Kapısı'na gidip beklerken, kimileri de köyde bekliyor.

Şoför yakınlarından Mehmet Salih Turgut, "Biz şoförlerle irtibata geçtik. Serbest bırakılmış ve Erbil'de teslim edilmişler. Şuanda güvenli bir yerdeler. Serbest bırakılmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hepimizin gözü aydın olsun. Artık 32 arkadaşımız aramızdalar. En kısa zamanda Türkiye'ye gelmelerini bekliyoruz. Nasıl serbest bıraktıklarına dair fazla bir bilgeye sahip değiliz. Ama devlet ile onlar arasında yapılan müzakereler sonucunda serbest bırakılmış. Müzakereler gizli yapılıyordu." dedi.

Kürtçe konuşan başka bir şoför yakını Fadıl Final da çok mutlu olduklarını söyleyerek, serbest bırakmalarında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Yaklaşık 25 gündür çocuklarının onların elinde olduğunu söyleyen Fadıl Final, bu zaman zarfında aile olarak hiçbir huzurlarının olmadığını ifade etti. Fadıl Final, 2-3 saat sonra evlerine gelmelerini beklediklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar