Serbest bırakılan rehine şoför: Çarem yok, TIR’ımı alsam Irak’a yine giderim

23 gün boyunca selefi IŞİD örgütü tarafından rehin tutulan TIR şoförü Halil Ada, el konulan TIR'ını alması durumunda yine Irak’a yük taşımaya hazır olduğunu söyledi. Yurt içinde iş sıkıntısı yaşadıklarını belirten Ada, “ Başka...

Google Haberlere Abone ol
Serbest bırakılan rehine şoför: Çarem yok, TIR’ımı alsam Irak’a yine giderim

23 gün boyunca selefi IŞİD örgütü tarafından rehin tutulan TIR şoförü Halil Ada, el konulan TIR'ını alması durumunda yine Irak’a yük taşımaya hazır olduğunu söyledi. Yurt içinde iş sıkıntısı yaşadıklarını belirten Ada, “ Başka çaremiz yok.” dedi.

Musul’da Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) örgütü tarafından rehin alınan Şanlıurfalı Halil Ada’nın ocağında da aynı kaderi yaşayan diğer arkadaşları gibi sevinç var. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde dinlenmeye çekilen Ada’nın misafirleri eksik olmuyor. Ada’ya yakınları 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunmak için evine akın ediyor. Aile, serbest bırakılan rehine için mevlit düzenledi. Halil Ada ise esirlik döneminde yaşadıklarını anlattı. Diğer rehineler gibi IŞİD’in kendilerine iyi davrandığını aktaran Ada, talebinin biran önce ekmek teknesi olan TIR'ına kavuşmak olduğunu söyledi. Ada şöyle devam etti: “25 gün esir kaldık. Sıcağın altında zorluklar çektik. Ama işkence benzeri bir durum olmadı. Fakat arabamıza el koydular, mağduruz. Türkiye’de iş yok. Mecbur bir daha gideceğiz. Kredi kullanarak araba aldım. Bu konuda devlet yardımcı olmalı. Ya arabalarımızı kurtarsın ya da yeni araba almak için destek olsun. Zaten borçluyuz.”

IŞİD’in her gün bırakılacaklarını söylediğini dile getiren Ada, hayat endişesi yaşamadıklarını aktardı. Neden rehin alındıklarını bile bir türlü öğrenemediklerini anlatan Ada, firma ile irtibatlı olduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar