Şenliler: AK Parti, rüşveti hırsızlığı gerilim siyaseti ile kapatmaya çalışıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AK Parti iktidarının, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sonra uyguladığı politikayı sert bir dille eleştirerek, "Hükümet, rüşvetin, hırsızlığın üstünü gerilim siyaseti ile k.

Google Haberlere Abone ol
Şenliler: AK Parti, rüşveti hırsızlığı gerilim siyaseti ile kapatmaya çalışıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AK Parti iktidarının, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sonra uyguladığı politikayı sert bir dille eleştirerek, "Hükümet, rüşvetin, hırsızlığın üstünü gerilim siyaseti ile kapatmaya çalışıyor." dedi.

Bir milletvekilinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Cenab-ı Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan liderimiz" diyerek Allah’a ortak koştuğunu, bir bakanın, "Biz varsak, siz varsınız. Siz bizim sayemizde varsınız. Biz olmazsak siz de olmazsınız" diyerek kendilerini ilahlaştırdıklarını, partilerini Allah’ın partisi gibi gördüklerini söyleyen Şenliler, "Bu anlayışla siyaset yapanlar, iktidar ve güç zehirlenmesi ile hükmetmeye kalkanlar, bir gün bu zehirlenmenin kendi bünyelerinde yaratacağı kanseri çok acı bir şekilde görürler." diye konuştu.

Tarihte bu topraklardan pek çok hanedanın gelip geçtiğini, kralların, padişahların, sultanların gelip geçtiğini, bu kültür coğrafyasında pek çok Nemrutların, Firavunların yaşadığını, Hazreti Musa’yı karşısına alıp, onu inkar etmeyen falcıların, sihirbazların ellerini ve ayaklarını çapraz kestiren Firavun’un da "Sizin ben bazılarınızı öldürüyorum-bazılarınızı sağ bırakıyorum” diyerek ilahlık tasladığını hatırlatan Şenliler, şöyle devam etti: “Siyasi iktidar uğruna böylesine bir güç zehirlenmesi içinde yaşayanlar, haşa kendilerine uluhiyet atfedenler, millet nazarında Nemrut gibi tarihe, milli hafızaya kaydedilmişlerdir. Yapılan yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunları, vurgunları örtmek, istikamet ve hedef saptırmak için toplumu kamplara bölen, ayrıştıran, ötekileştiren, yerli ve milli ne kadar kutsalımız varsa ayaklarının altına aldığını söyleyerek bölücülerle, vatan hainleri ile kol kola, yan yana görüntü verenler bunun hesabını millet ve tarih önünde vereceklerdir."

"SİYASİ İKTİDAR YAPILACAK SEÇİMLERİ VAR OLMA YOK OLMA SEÇİMİNE DÖNÜŞTÜRDÜ"

30 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla AK Parti iktidarını oy kaybetme kaygısı sardığını kaydeden Şenliler, "Yapılacak seçimler, belediye seçimleridir. Bir beldenin, bir ilin yönetimini en iyi kim yaparsa onun seçilmesi lazım gelir. Ama siyasi iktidar bu seçimleri bir var olma-yok olma seçimine dönüştürmüştür. Bizim kültürümüzde alnı secdeye gelen insana kin kusmak yoktur. Nefret yoktur. Bölücülük yoktur. Allah’a, Peygamber’e ortak koşmak yoktur. Kendini haşa tanrı yerine koymak yoktur." diye konuştu.

MHP Esenyurt Seçim Bürosu’na yapılan saldırıyı da kınayan Şenliler, "Yapılan alçakça saldırılar, AKP iktidarının gerginleştirdiği siyasi ortamdan kaynaklanan bölünmeler, aileleri dahi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Sorumlu mevkide bulunan kanaat önderleri kullandıkları dili çok iyi seçmeleri gerekir. 17 Aralık rüşvet yolsuzluk olayları sonrası yaşanan süreçte AKP Hükümeti rüşvetin, hırsızlığın üstünü gerilim siyaseti ile kapatmaya çalışmaktadır." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar