Şengal’a yönelen IŞİD’e Peşmerge karşı koydu, çatışma devam ediyor

Musul’u ele geçirdikten sonra Bağdat’a doğru ilerleyişini sürdüren terör örgütü IŞİD, şimdi de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Yezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal kentine girmeye çalışıyor. IŞİD’in bu girişimine...

Google Haberlere Abone ol
Şengal’a yönelen IŞİD’e Peşmerge karşı koydu, çatışma devam ediyor

Musul’u ele geçirdikten sonra Bağdat’a doğru ilerleyişini sürdüren terör örgütü IŞİD, şimdi de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Yezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal kentine girmeye çalışıyor. IŞİD’in bu girişimine Peşmerge güçleri karşılık verdi ve sert çatışmalar yaşandı. PKK’ya yakınlığıyla bilinen yayın organlarının, Şengal’ın IŞİD’in eline geçtiğini ve Peşmergelerin kaçtığı yönündeki yayınlarına ise yalanlama geldi. KDP yetkililerinden Elî Ewnî, “Bugün ortak bir düşmana karşı mücadele veriyoruz. Şengal’ın IŞİD’in kontrolüne geçtiği bilgisi ve haberleri doğru değil. Büyük bir çatışma var ve devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin yerleşim yerlerinden Şengal’e girmek isteyen terör örgütü IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Suriye sınırında Şengal’e doğru ilerleyen IŞİD’e karşı Peşmerge kuvvetleri dün akşamdan beri kapsamlı bir hazırlık yaptı. Yoğun çatışmaların yaşandığı Şengal kırsalında bazı Yezidi Kürtleri, şehrin güvenli bölgelerine geçti. Bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili bilgi veren Kürdistan Demokrat Partisi yetkililerinden Elî Ewnî, Şengal’ın IŞİD’in kontrolüne girdiği yönündeki haberleri yalanladı.

Ewnî, “Bölgeye büyük bir Peşmerge kuvveti gönderdik. Peşmerge, büyük bir cesaret ve moralle savaşmaya devam ediyor. Bugün büyük bir güç Mensur Barzani başkanlığında ve özel kuvvet komutanı eşliğinde bölgeye ulaştı. Biz Kürt bölgesi olarak büyük devletlere, teröristlere karşı mücadelede Peşmerge’nin yanında olmaları çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Irak Kürdistan Bölgesi’nden yayın yapan Rudaw haber sitesi de Peşmerge güçleri ile bir grup IŞİD teröristleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını belirterek, “Şengal’da Peşmerge ile IŞİD arasında büyük bir savaş başladı. Peşmergeler yardım için merkeze doğru ilerliyor. Öte yandan, El-Iraqiye televizyonu silahlı IŞİD militanlarının Şengal’de bulunan türbeleri bombaladığını duyurdu.” şeklinde çatışmayı duyurdu.

Bu arada, Peşmerge Komutanı Abdurrahman Kewrini, önümüzdeki günlerde Musul şehrine operasyon düzenleyip, kontrol edene kadar durmayacaklarını söyledi. Kewrini, "Şu an Musul'a yakın Zümmar bölgesinde Peşmerge ile IŞİD militanları arasında büyük çatışma devam ediyor. IŞİD militanlarından yüzlerce eleman öldürdük. Geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan ağır silahlarla da Musul şehrine operasyon düzenleyeceğiz. Musul'u kontrol etmeden de durmayacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar