Senede 12 bin öğrenci okul değiştiriyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaklaşık 12 bin öğrenci erkenden yetersiz notlar yüzünden gittikleri okuldan bir alt seviyeye düşürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Senede 12 bin öğrenci okul değiştiriyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaklaşık 12 bin öğrenci erkenden yetersiz notlar yüzünden gittikleri okuldan bir alt seviyeye düşürülüyor. Bu durumda Gymnasium’a giden öğrenciler Realschule’ye, Realschule’ye giden çocuklar ise Hauptschule’ye düşmek zorunda kalıyor.

Bazı uç durumlarda ise bir çocuğun Gymnasium’dan Hauptschule’ye düştüğü dahi oluyor. Genelde ilk senelerde yeni okul sistemine alışmakta zorlanan çocukların ise okul değiştirmeden kendilerine tahammül gösteren ve destek olan öğretmenler ile birlikte sonradan okula iyice ayak uydurdukları ve pek la başarılı olabildikleri gözlemleniyor. Buna rağmen çok fazla sayıda öğrenci daha yolun başında adeta bir kıyıma uğruyor.

NRZ gazetesine göre KRV okullarında senede ortalama 12 öğrencinin okuldan ayrılmak zorunda kalmasını oldukça yüksek bulan Alman Filologlar Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, "Çocuklara okullarda gerekli destek verilse bu rakam bu kadar yüksek olmaz". dedi. Meidinger, "Normalde bir okul öğrencisini bir alt okula göndereme yetkisine sahip değil, fakat öğretmenler ailelere tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyeler ise ebeveynleri etkiliyor." dedi. CİHAN

Yorumlar