Sendikalardan suç duyurusu

Maden-İş ve Tes-İş sendikaları Muğla şube başkanlıkları, 24 Ocak 2014 tarihinde Ankara yürüyüşlerinin engellendiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulund.

Google Haberlere Abone ol
Sendikalardan suç duyurusu

Maden-İş ve Tes-İş sendikaları Muğla şube başkanlıkları, 24 Ocak 2014 tarihinde Ankara yürüyüşlerinin engellendiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, yürüyüşü engelleyen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi: "Sorunun birinci elden sahibi Yatağan işçileri de (sendikamız) bu yürüyüşe katılmak üzere otobüsler kiraladık. Eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte yola çıkmak üzere 23 Ocak akşamı hareket ettik ancak Yatağan-Kavaklıdere sapağında yolumuz kolluk kuvvetlerince kesildi. Neden diye sorduk. Kimi kolluk görevlisi. 'İçişleri Bakanlığı'nın emri.', kimisi ,'Valilik emri.', kimisi de 'Emniyet müdürlüğünün emri.' dedi. Kimin emri verdiğini saptayamadık. Emri verene ulaşmak istedik, muhatap da bulamadık ve fakat nedensiz, hiçbir açıklama veya tebligat yapılmadan, hiçbir tutanak düzenlenmeden, kanuna aykırı olarak durdurulduk. Sorumlulardan şikâyetçiyiz. Ankara'ya gidişimizin engellenmesiyle çeşitli yönlerden Anayasa'nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)'nin ilgili maddelerine göre hukuk ihlâl edilmiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerle hak ve hürriyetlerimize engel olan ve bizi zarara sokan kişilerden şikâyetçiyiz. Şikâyet konusu olarak da belirtildiği üzere Anayasa'nın ve AİHS'nin sağladığı hak ve özgürlükleri ihlâl eden ve TCK'nın belirtilen çeşitli hükümlerine göre suç işleyen kimselerin tespitini, şikâyetçi olduğumuz bu kişilerin cezalandırılmaları amacıyla haklarında kamu davası açılmasını ve sair gereğini, şahsım ve temsil ettiğim sendika ve üyesi işçiler adına arz ve talep ederiz." CİHAN

Yorumlar