Sendikalardan MEB taslağına tepki: AKP kendi devletini kuruyor

Adana'da bir grup eğitim çalışanı valilik önünde kamuoyunda "MEB yasa tasarısı" olarak bilinen değişikliğe tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Sendikalardan MEB taslağına tepki: AKP kendi devletini kuruyor

Adana'da bir grup eğitim çalışanı valilik önünde kamuoyunda "MEB yasa tasarısı" olarak bilinen değişikliğe tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamil Köse, AKP'nin kendi devletini kurma hevesinde olduğunu belirterek, "Siz kimsiniz ki 110 bin okul yöneticisinin sosyal statüsünü ve dişiyle tırnağıyla hak ettiği bu makamları bir kalemde elinden alıyorsunuz. Siz kimsiniz ki milli eğitimde yandaş imparatorluğu kurmaya yelteniyorsunuz." dedi.

Köse, Milli Eğitim temel kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair tasarıyı "pimi çekilmiş bomba" olarak nitelendirdi. Emniyet ve yargıdan sonda milli eğitime de el atan hükümetin çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti gösterdiğine dikkat çeken Köse, "Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir." diye konuştu.

FİŞLEMELERLE KİMİN SIRDAŞ OLDUĞU BELLİDİR
Söz konusu yasa tasarısında hem eğitimi temellerinden sarsacak hem de öğretmenleri ve okul yöneticilerini mağdur edecek düzenlemeler bulunduğunu kaydeden Köse, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakın zamanda yaptığı fişlemeler düşünüldüğünde, kimlerin yandaş, kimlerin sırdaş olduğu iktidar için üç bilinmeyenli bir denklem değildir. Hükümet eski kadroları tasfiye etmenin yolunu 4 yılı sona erenleri görevlerinden almakla bulmuştur. Kısaca AKP iktidarı kendi devletini kuracak, yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak, diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesindedir. Eğitimde liyakatli, becerikli, ehil okul yöneticileri, yerini iktidarın her emrini yerine getiren beceriksiz, bilgisiz, ehliyetsiz kişilere bırakabilmektedir. Üstelik bu durum 110 bin civarındaki okul yöneticisini etkileyecektir. Siz kimsiniz ki 110 bin okul yöneticisinin sosyal statüsünü ve dişiyle tırnağıyla hak ettiği bu makamları bir kalemde elinde alıyorsunuz. Siz kimsiniz ki milli eğitimde yandaş imparatorluğu kurmaya yelteniyorsunuz."

Köse, AKP'nin ideolojisine, siyasi görüşüne uygun olan yaptıkları her şeyi alkışlayan öğretmenleri MEB'e yerleştirerek iktidara biat eden öğretmen ordusunun eğitim camiasında vücut bulacağını vurguladı. Köse, tek adam dönemi başlatan, yanlışlıklara dur diyenlerin kafasına tokmakla vurduğunu öne sürdüğü yasa taslağının geri çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Köse, tasarı geri çekilmediği müddetçe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i sıcak makam koltuklarında rahat oturtmayacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, bir grup öğretmen, kendilerine paralel müdür, yandaş müdür, hükümetin müdürü pankartları asıp bir skeç oynadı.

CİHAN

Yorumlar