Şemdinli şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Şemdinli'de şehit düşen askerler için Van Jandarma Filo Komutanlığında uğurlama töreni yapılıyor

Google Haberlere Abone ol
Şemdinli şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor
Sonhaberler / Haber Merkezi

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki karayolunda askeri birlik önündeki Durak Jandarma Kontrol Noktası’na dün sabah ’canlı bomba’ PKK’lı teröristin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaş yaşamını yitirdi. 5 ton bomba yüklü kamyonetle, kontrol noktasında bekleyen araçların arasına ’intihar dalışı’ şeklinde gerçekleşen saldırıda, 11’i asker 27 kişi de yaralandı.

Er Eyüp Hacıoğlu, Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Er Özkan Altınok, Asteğmen Ömer Baydilli, Er Erkan Özdemir, Er Evren Kara şehit olan askerler arasında. 

Hayatını kaybeden siviller arasında 2 yıllık öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat da var. 

10 YARALININ İSMİ BELLİ OLDU

Şemdinli’deki saldırıda yaralanan 11’i asker 27 kişinin Şemdinli, Yüksekova, Hakkari ve Van’da tedavilerini sürdüğü belirtilirken, 16 sivil arasında bir İranlı Welat Ramadan’ın da bulunduğu belirtildi. Welat Ramadan’ın Van’a sevk edildi. Yaralılardan 5’inin kimliği henüz açıklanmazken, 10 yaralı da şunlar:

Cengiz Ataman, Varis Yılmaz, Basri Uysal, Fehmi Durmaz, Portakal Vural, Muhsin Can, Yaşar Sönmez, Mehmet Salih Fırat, Veli Fırat ve Erdinç Yılmaz.

ŞEMDİNLİ ŞEHİTLERİ UĞURLANIYOR

Şehit askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok, Jandarma Er Eyüp Hacioğlu için Van Jandarma Filo Komutanlığında bu sabah uğurlama töreni yapılıyor. Şehitlerin naaşları ambulanslarla tören alanına getirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törene katıldı.
 

Yorumlar