Selin vurduğu köyde temizlik için su yok

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Yaraşlı Yörük Mahallesi'nde, evleri selden zarar gören kadınlar temizlik için su bulamıyor. Ereğli Yaraşlı Yörük Mahallesi'nde dün meydana gelen sel felaketinde 6 ev kullanılamaz hale geldi. Sel sularının...

Google Haberlere Abone ol
Selin vurduğu köyde temizlik için su yok

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Yaraşlı Yörük Mahallesi'nde, evleri selden zarar gören kadınlar temizlik için su bulamıyor.

Ereğli Yaraşlı Yörük Mahallesi'nde dün meydana gelen sel felaketinde 6 ev kullanılamaz hale geldi. Sel sularının çekilmesinin vatandaşlar su bulamadıkları için temizlik yapamıyor. Su deposuna gelen elektrik borcunun geçmiş dönemden bu yana ödenmemesinden dolayı kesilmesi, mahalleliyi susuz bırakmış durumda.

Konuyla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) açıklama yapan Yaraşlı Yörük Mahallesi Muhtarı İbrahim Çalık vatandaşın suyunun açılmasını istedi. Köy şebeke hattının mühürlü olduğunu ifade eden Çalık, “Borçtan dolayı mühür vuruldu. 2009’dan beri EnerjiSA'ya borcumuz var. Gittim, yapılandırma istedim. ‘Yok, şu kadar miktarını yatırırsan ancak açarız’ dediler. 10 bin lira borç çıkardılar, ödedim. Ardından 30 bin 500 lira başka bir borç daha çıktı. Faiziyle birlikte 66 bin lira. Rakam büyük olduğu için ödeyemedim. Köyde şu an 720 kişinin suyu yok.”

Mahalleli kadınlar, çamurlanan el ve ayaklarını pet şişelerdeki sularla yıkarken, su sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

CİHAN

Yorumlar